Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kopr a jeho sklizení

Od: viky® odpovědí: 10 změna:

Přeji pěkný den, všem. Včera jsem měla sklizeň kopru, na omáčku. Každý rok, koupím semena kopru, různě semínka rozhodím a zasadím do řádku a doufám, že mi něco vyroste na koprovku. Většinou to skončí tak, že jdu k zahradníkovi, nebo sousedům pro kopr. Letos jsem si poprvé koupila semena - kopr nízký. Tentokrát jsem mu udělala místo pod švestkou. Poprvé za 26 let, mi vyrostlo tolik koprů, že jsem ho musela nabízet sousedům. Včera se všude kolem nás vařila koprovka a ukládal kopr do mrazáku. Tak jsem si řekla, že Vám ho také předvedu. Zahradník mi říká, že bude růst dál a znovu budu mít úrodu i když jsem vše ostříhala.

Kopr a jeho sklizení

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Viky,kopr nesmi pri kliceni vyschnout,mozna ze zastineni svestky pomohlo?Mate asi teplejsi oblast?ja seji az v kvetnu.Pekna uroda:)

kejki
hodnocení

0x

Jdu dosít kopr pod švestku! :)

hodnocení

Já budu přemýšlet, komu kopr nabídnu, když ho vyroste zase hodně. My máme kopru tolik, že si můžeme otevřít restauraci a vařit koprovku každý den. ( říká můj manžel) Našim sousedům, po mé nadílce, určitě také poleze kopr krkem.

des*

VIKI Když je něčeho hodně,tak je toho příliš.Rozjela jste plantážnické pěstování a nezajistila si odběr.Za chvíli vás budou mít všichni plné zuby.Je třeba se zamyslet nad svým konáním.Zkrátka narostl a ...je to.Vyroste,udělají se mu semínka,nějaká oberete na příští rok,ostatní se vysemení samy.My doma kopr neřešíme,roste sám,natrháme si ho a dál jak jsem už psal.Když lidi nepřijdou sami,necpu jim to.

hodnocení

Dobré ráno, Des. Dva řádky pod stromem, není plantáž. Obchodovat s koprem, to je lepší být "Obchodník s deštěm." Jsem spíše na rozdávání, než obchodování. Zahrada je pro radost, ne na výdělek.

hodnocení

0x

Milá Viky, kopr to je radost. Můžete vařit koprovku, dělat kulajdu s koprem, vynikající je i zelný salát s koprem. Kopr se hodí i na nejrůznější chuťovky, obložené mísy apod. A klasické tzatziky, tam je taky kopr důležitý. Navíc, pokud máte letos nadbytek, může se stát, že za rok nebudete mít nic a ten v mrazničce, dobře uskladněný, můžete klidně používat i další období.

Já mám kopr ráda pro jeho příjemnou typickou vůni. Navíc ho dost spotřebuji do okurek. Každý rok nakládám okolo 60 skleniček. *placni*Jaga.

hodnocení

Dobrý den Jago.

Koprovku už jsme měli a Kulajdu jsme dnes dostali u sousedů, dobrovolně povinně, jsme museli ochutnat, výrobek z našeho kopru. Byla výborná. Okurky nenakládám, nechávám to těm, co to umí. Pak jsou okurky taky dobroučké.

60 skleniček okurek, to je hrozně moc, to si vůbec nedokážu představit, jedině v Marketu. Nebylo by je, ani kam uskladnit a to máme na chalupě, hodně místa. Jsem ráda, že mám takovou zásobu kopru. Rodina nyní nechce kopr, možná až doroste příště. Tak se budeme těšit na další úrodu a rozdávání. Pěkný večer přeje Viky

jar*
hodnocení

0x

krásný kopr, já ho zavařuji jako okurky, hodně napěchovat skleničky, pak zalít lákem na okurky a osladit cukrem nebo sladidlem a zavařit 20min. při 80C. Vydrží i pár let, když je někdy kopru málo.

ann*
hodnocení

0x

Jéje, já sem lačná po kopru, tak se poohlídnu po tom nízkém, když tak pěkně jde :) jinak se mi zdá, že se mi letos zase nevyvede, suchu, mráz ...

hodnocení

Dobrý den Ann. Domnívám se, že naše úroda kopru, je skutečně asi druhem, to je nízký. Tento kopr, roste jako prales i když ho zalíváte, tak si nelehne, stojí jako generál.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]