Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Můžu vysadit jahody na stejné místo?

Od: lilit odpovědí: 7 změna:

Zdravím,

mám na zahradě jahody a letos je to pro ně asi poslední rok, na příští už by to chtělo nové. Vím, že se místo má střídat, ovšem já ho tolik nemám. Potřebovala bych nové jahody vysadit na místo po těch starých.

Lze to nebo nebudou stát nové jahody za nic? Jak nejlépe mám půdu připravit a kdy jahody vysadit?

Děkuji.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hoummy*
hodnocení

0x

Dobrý den,

můžete si tam zasadit, co chcete. Až budete rýt, třeba na podzim, tak pořádně prohnojte zeminu (třeba koňskými koblihy). Můžete sypnout i trochu popela, a rodit by měli nové bez problémů.

Hodně štěstí na zahradě.

gita65
hodnocení

0x

Nejlépe je sázet jahody v srpnu. Ihned jak jahody přestanou plodit tak je vyházet. Záhon dobře zrýt prohnojit a v srpnu dát nové. Takto se dobře zakoření a nehrozí zmrznutí.

hodnocení

0x

Dobrý den. Klidně jahody sázejte na stejné místo. Hlavně jahodám dejte živiny. Stačí Kristalon na jahody, list a květ a budete mít jahůdky jak vymalované. Já se rozhodla, že si nasadím jahody do staré plechové vany, která byla ve stodole nevyužitá. Už nyní, máme první červené jahůdky.

doplněno 25.05.12 09:57:

Jestli máte pěkné jahody, proč si neuděláte svoje vlastní odnože? Stačí odnož jen zahrnout hlínou. Na podzim budete mít nové sazenice jahod. Jen můj názor

hodnocení

0x

Dobry den,vyhodne je kazdy rok vsadit jeden radek,aby jste pak nemusela likvidovat vse najednou a mela urodu.Nevim jak mate dlouho tyto jahody?ale nekdy i 4 rokem jdou zmladit posekanim,ze by jste neco posekala,neco zaryt,vdat hnuj a treba jeden rok radek brambor?Tahat kere,davat kompost,do hloubky zetlely hnuj a napovrch zapravit prumyslove hnojivo pred vysadbou,je to moc prace najednou.Kolik radku mate?

jabraka*
hodnocení

0x

Pokud chceš zrušit staré jahody,tak vždy pro každou novou sazenici vyryj na jeden rýč díru,naplň kompostem a vsaď novou sazenici.

Ty které jsou ze staré sadby ještě v dobrém stavu nechej a přihnoj.

JABRAKA

rv*
hodnocení

0x

V předstihu před výsadbou bych použil dusíkaté vápno k dezinfekci půdy. Přece jen starší jahodníky jsou promořeny různými patogeny. zahradaweb.cz/... Ze stejnýh důvodů bych použil koupenou novou sadbu. Levně vychází třeba frigo sadba, kterou mají každý rok na jaře v Lidu a i když se to nezdá, v daném roce už plodí.

rostlinkycz*
hodnocení

0x
Jahody prospievajú a majú kvalitnú úrodu tak 4 roky. Potom je potrebné ich zmladiť alebo vysadiť nové, ktoré si jednoducho zadovážite z vlastných dcérskych výhonov, pokiaľ ste z odrodou spokojná a nechcete vyskúšať niečo nové. Pestovať sa môžu na rovnakom stanovišti ale pôdu treba prekypriť a pohnojiť. Výsadba jahôd je ideálna v 8 až v 9 mesiaci.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]