Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, prosím Vás může mi někdo vysvětlit,jaký je rozdíl mezi aloe a agáve? Na trhu měli tyto rostliny vedle sebe,jedno bylo ale aloe a druhé agáve,byly ty rostliny ale téměř stejné nebo aspon podobné a to i barvou.Jaký je mezi tím tedy rozdíl,když na první pohled jsou skoro stejné,děkuji za případné odpovědi,čím se liší?
Dobrý den,
agáve je původem z Ameriky, má tuhé listy, které jsou zakončeny ostnem, roste samostatně, až když je starší vytvoří od spodu mladé rostliny. Kvete jen jednou po mnoha letech a po odkvětu odumře.
aloe je původem z Afriky, má dužnaté listy, které jsou zubaté ale ostnů, roste většinou v trsech, kvete až po několika letech každým rokem.
doplněno 24.05.12 10:04:Oprava: ... zubaté ale bez ostnů...
Dobrý den. O Agáve je už nahoře psáno, jen dodám, že jsou různé druhy, je to rostlina, která dorůstá u nás i dvou metrů a můžete jí vidět i ve městech uprostřed trávníku, po celé léto, jako ozdoba. Agáve s žlutým pruhem na okraji listu, je nádherná.
Aloe, je také spoustu druhů, budu psát o Aloe vera, které je léčivé. Pochází ze severní Ameriky,Kanárských ostrovů, Kapverd. K léčení se používá vnitřní část listů. Příkladně na popáleniny, vyčištění střev, léčení ran apod.
Nyní se z Aloe vera, prodávají různé léčebné produkty.
V příloze je, jak se pěstuje i vše o léčení.
tady je další aloe léčivé
doplněno 24.05.12 10:25:Aloe můžete pěstovat doma. Máme aloe 9 let staré, na použití se odřezává nejstarší listy dole, (kousek listů, asi 2 cm, pro denní použití. Rostlina dorůstá rychle, když má podmínky. Přes léto nesnáší přímé slunce, ale je venku.
Dobrý den,děkuji zaodpovědi,takže až uvidím v prodeji tak agáve- na konci růžic trn/ a to každé?/ a aloe bez trnů,v tom že by byl zásadní rozdíl,co se týká "pohledem"/když se nechci tzv. hloupě ptát/ a za druhé mne zajímá to léčivé,jak píšete,jak přesně použít,když koupím,asi počkat až tro chu vyroste,a pak jednu celou "větvičku" třeba na rány-jak přesně použít, a ta rostlina se tím nepoškodí? To zas vyroste, nebo obroste,slyšela jsem o tom i v TV to říkali a ukazovali. Jsem vděčna za informace a poznatky,moc a moc Vám děkuji,pracuji na zahradě,takže když se třeba fiknu,tak použít léč.aloe/až ho ale seženu/ ale přesně jak,hned přiložit kousek rostliny či jak? Díky MOC!
Ještě jednou o Aloe Vera. Ptala jste se, kde koupit, jak použít pro léčení Aloe Vera. Vše co vám napíši, je jen moje vlastní zkušenost. Aloe Vera kupovat jen v zahradnictví, kde květiny pěstují, množí a prodávají. Ceny v zahradnictví jsou levnější i když odnož, je velká. Nikdy vám neprodají jiný druh Aloe, než chcete. Nenakupujte v květinářství, tam dostanete jakékoliv Aloe s tím, že, že je to Aloe Vera. Sazenička je malá, jen odnož a drahá. V příloze na obrázku máte dvě sazenice, Aloe Vera. Jedna Aloe, je mladší, má asi 5 let, dole už má uřezané asi tři listy. Druhá Aloe má asi 9 let. Čím starší Aloe, tím lepší. Na léčení se používají spodní listy, ty jsou nejstarší. Na druhém obrázku máte uříznutý kousek listu Aloe Vera, a jeho použití. Průzračný prostředek se používá vnitřně, nebo na rány. Sám je bez chuti, jen je trochu hořká, žlutá šťáva, kterou pouští. Na vnitřní použití se pořádně rozkouše. Pomáhá nejen na problémy v ústech, čištění střev apod. List se může uříznou celý, rána se uzavře mikrotenovým sáčkem a každý den si kousek uříznete a sníte. Když nejím každý den, tak si jen kousek listu odříznu přímo na rostlině a ránu uzavřu kouskem mikrotenu.
Snad jsem vám odpověděla na všechny otázky.
Zde jsou odkazy, co vše Aloe Vera léčí:
Tady je Agave na porovnání:
Dobrý den,moc a moc děkuji paní Viky za vyčerpávající odpovědi, pro mne velice zajímavé a poučné,začínám pomalu shánět,žiji ale v malém městě,takže musím vyjet do většího, kde je osvědčené docela i prosperující zahradnictví,budu se tedy ptát tam.Je to opravdu zázračná rostlina/když by bolel zub,tak také zkusit?/U nás zahradnictví není,jen sem jezdí trhovci.,ještě jednou díky,díky moc,jsem vděčna.A s tím,že u zahradníka to mají levnější,máte pravdu-to jsem se také už přesvědčila.D.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.