Nejste přihlášen/a.
dobrý den,chtěla bych se tu někoho pozeptat,kdo má zkušenosti s kaktusy,navštívili jsme se synem výstavu kaktusů ,byli jsme přímo unešeni nad krásou a roztodivností těchto exotických rostlin a tak jsme neodolali a pár těchto sukulentů zakoupili.Chci se poradit,zda tyto rostlinky mohu mít pod přístřeškem ted venku,zatím jsem je měla,co ted bylo nedávno zima ve skleníku,ale tam je dost pařák,když je venku vedro,díky za odpovědi.
Dobrý den. Kaktusy mohou být celé léto venku a udělá jim to dobře. Kaktusy dávám k thujím, aby byly chráněny, před větrem, ale aby měly, celý den slunce.
Muzete dat ven,ale na chranene misto.nekterym primy upal nedela uplne nejlepe,takze mirne zastinit.Jinak slunce miluji a hnojeni spec.hnojivem pro kaktusy taktez.akorat jednou se mistalo u kaktusu,ze nejaka moucha udelala vylozene do nich ´venku diru a nakladle tam vajicka.pak jsem musela kaktus uriznout,zacelil se a na nem rostrl novy,uz to nebylo pekne.Jinak letneni bez problemu.
Kaktusům nevadí, když na ně prší, přes léto nechám přírodu, ať se stará. Kaktusy musí stát někde, kde budou chráněny, třeba před přívalem deště, nebo větru. Proto stavím květiny, přes léto dolů k thůjím. Může to být jakýkoliv strom, nebo keř, co poskytne květinám ochranu. Květiny jsou na jednu stranu chráněné, ale mají déšť a sluníčko, jak potřebují.
Souhlasím s juglans, alespoň zpočátku by neměly jít na celodenní přímé slunko, jinak vám je spálí - zvykejte je postupně. Pokud máte nějaké místo, které je chráněné před deštěm, přimlouvala bych se za ně, pravé kaktusy by asi za častý déšť vděčné nebyly (i když tedy u nás v Brně je to letos spíše jak na Sahaře). Různým druhům pryšců, které se často také vydávají za kaktusy, naopak déšť vadit nebude.
Děkuji Vám za odpovědi,máme na zahradě takový přístřešek na rajčata,střecha z igelitu/tedy jen ze shora/a na konci toho přístřešku mám stolek,na kterém mám květinky v miskách a ještě mám kolem jedné strany igelit,takže budou sukulentíky chráněny.Jen vloni jsem nechtěla věřit vlastním očím,jsem měla kaktus-pichláky asi 4cm a to si představte že mi ho ožral slimák,dost se ta rostlina tím poničila.čím se to tedy nechá zacelit/stejně pak ale zašel,což mě mrzelo.díky z odpovědi.Ti prodejci říkali-zalévat 1 x za 14 dní,tak nevím.U nás je mít na zemi-tak mi je ti prevíti sežerou,proto pěstuji vše "nahoře"/zatím se tam žádný nedostal/.
Slimáci: Stačí, když všude, kde lezou slimáci, dáte po zemi Ferramol, jsou to modré tobolky, ptákům ani zvířatům neškodí. Nedává se na hromádky, jen se po půdě rozhodí. Kolem kytek udělám cestičku a tam, kde granule zmizí, je doplním. Malá spotřeba a jistý zákrok. Slimák zaleze do země a tam umře, tak nezůstanou nahoře rozložené jejich těla. Odkaz je zde.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.