Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěla jsme se zeptat co hnojit koňskýma koblížkama? A taky hlavně jak jestli to ředit atd. Děkuji
Koňské koblížky se k přímému hnojení moc nehodí.Aspoň ne ty čerstvé.Obsahují natrávenou trávu(buničinu)a obsah fermentů,které po rozložení vytvoří výborné hnojivo s vysokým obsahem dusíku.Ale to až po uložení aspoň ročním v kompostu.Lze ho použít jako "topení" v pařeništi,nebo skleníku,vrstva musí být zakryta zeminou(zralým kompostem)a pomalým rozkladem vzniká teplo,využitelné k ohřevu pařeniště zjara.
JABRAKA
dobrý den,ještě k těm kobližkům,/mám je přivežené letos na jaře/doted byly v pytlích a používám je na okurky,rajčata,a cukety.Pěstuji tyto rostliny v nádobách/respektive/ve starých kbelících dole s otvůrky.,do kbelíku dám trochu kompostové hlíny dolů a pak říkám jim/kobližkům-końák-vrstvu,pak zas kompostovou zem a do toho bud okurku,rajče nebo cuketu,rostlinám se daří dobře a ani už je pak dál nijak nehnojím a úrodu mám.A ve skleníku jsou také tyto kobližky pod hlínou a už nad nimi rostou rajčata a okurky,jak ty kobližky těm rostlinám dole pěkně topí.At´ˇ se vám daří.P.S.o ředění těchto konských kobližek,nevím,to jsem ještě neslyšela.Když zbydou,tak je snad přidat do kompostu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.