Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přezimování cibulek mečíků

Od: delta® odpovědí: 9 změna:

Ahoj všem! Chtěla bych si zasadit na zahradě mečíky, ale nevím, jak přezimovat jejich cibulky v paneláku, aby nevyschly. Poradíte mi? Děkuji. :) Už jsem je zkoušela zabalit do novin, dala jsem je do papírové krabice a do špajzu nahoru, ale vyschly...

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Dobrý den. Když jsme měli jen zahradu, tak jsme všechny cibulky nechávali přes zimu v paneláku. První je necháme cibulky, dostatečně uschnout, očistit, dáme je do papírových sáčků, po pár kouscích a necháme je tam , kde máme nejchladněji. Vaše garáž, když tam nemrzne, bude ideální. Jen se občas musí cibulky dát ven na vzduch. V odkazu, je přesný návod, jak o mečíky pečovat.

abecedazahrady.dama.cz/...

hodnocení

Díky moc za radu i odkaz! *pusa*

jabraka*
hodnocení

2x

Delto,mečíky nemají cibulky,ale hlízy.Cibulky mají tulipány a narcisy,ty se každý rok nemění,jen narostou.Hlízy během vegetace zmizí,stráví se květem a do podzimu naroste nová hlíza,případně víc.

Za mnoho let pěstování nemám se skladováním hlíz problém,uchovávám je po sklizni v papírové krabici,po zaschnutí listů hlízy zbavím suchých stonků a zbytku staré hlízy a uložím na chodbě ve skřínce.Hlízy si udržují bez problémů klíčivost do konce dubna,kdy jdou na záhon.

JABRAKA

hodnocení

Dík za radu. Mi se měčíky moc líbí, koupila jsem si hlízy na Floře, ale vyschly mi. Asi proto, že máme teplý byt. Ale nevzdávám to. Teď si zase nakoupím na Floře, část dám do papírového sáčku a část do rašeliny. Uložím je do krabice a do garáže. Uvidím, co zimu přežije. :)

limetka*
hodnocení

0x

Do sklepa do květináče s rašelinou a občas jen opatrně a málo vlhčit.

hodnocení

Máme dost teplý sklep. Zkusila bych to do garáže. Musí to být rašelina? Díky. :)

limetka*

Delta - v tom případě bude garáž určitě lepší. Rašelina je dobrá v tom, že dlouho drží vlhkost, ale je zároveň dostatečně vzdušná.

20.05.12 11:31
hodnocení

Děkuji! :)

fran
hodnocení

0x

Mně se nakonec osvědčilo WC, dlaždice na zemi, právě kvůli vlhkosti a chladu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]