Nejste přihlášen/a.
Ahoj všem! Chtěla bych si zasadit na zahradě mečíky, ale nevím, jak přezimovat jejich cibulky v paneláku, aby nevyschly. Poradíte mi? Děkuji. Už jsem je zkoušela zabalit do novin, dala jsem je do papírové krabice a do špajzu nahoru, ale vyschly...
Dobrý den. Když jsme měli jen zahradu, tak jsme všechny cibulky nechávali přes zimu v paneláku. První je necháme cibulky, dostatečně uschnout, očistit, dáme je do papírových sáčků, po pár kouscích a necháme je tam , kde máme nejchladněji. Vaše garáž, když tam nemrzne, bude ideální. Jen se občas musí cibulky dát ven na vzduch. V odkazu, je přesný návod, jak o mečíky pečovat.
Delto,mečíky nemají cibulky,ale hlízy.Cibulky mají tulipány a narcisy,ty se každý rok nemění,jen narostou.Hlízy během vegetace zmizí,stráví se květem a do podzimu naroste nová hlíza,případně víc.
Za mnoho let pěstování nemám se skladováním hlíz problém,uchovávám je po sklizni v papírové krabici,po zaschnutí listů hlízy zbavím suchých stonků a zbytku staré hlízy a uložím na chodbě ve skřínce.Hlízy si udržují bez problémů klíčivost do konce dubna,kdy jdou na záhon.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.