Nejste přihlášen/a.
milí dobří kamarádi-chtěl bych se zeptat zda máte někdo zkušenost s odřasováním zahradního jezírka. máme jezírko tak asi 3kubíky -vodní trávu, orobinec a asi tak 12 rybyček. Na rybyčky ovšem většinu roku není vidět pokud se zrovna nevyhřívají na hladině. minulá léta jsem tak 4x do roka prostě vodu vyměnil stěny vyčistil a byl na měsíc pokoj.letos jsem si tam však dal i lekníny -a ty bych při výměně vody 100% polámal. chtěl jsem koupit uv lampu ale byla mě vymluvena pro vysokou cenu a nízkou účinost...
Má někdo dobrou radu?
naše jezírko bylo taky vždy plné řasy, zkoušeli jsme všechny možné i nemožné prostředky, ale nepomáhalo vcelku nic. Zkusili jsme do vody po celém obvodu rozlít savo - rostlinám nevadí, lekníny krásně kvetou, žáby se úspěšně množí, dokonce máme i čolky a řasa není
zdravím a děkuji za odpověd.
Savo do jezírka mě doslova děsí protože tam mám dost rybyček a určitě bych o ně nechtěl přijít. lili jste tam nějaké konkrétní savo a kolik?
žába i čolek jsou přeci obojživelníci a ryba si musí kyslík filtrovat přes žábry...tak fakt nevím.
fibi
no my rybičky už asi 4 roky nemáme, hrozně se přemnožovaly a jezízko taky znečisťovaly. S těmi bychom asi savo použít nemohli.
,,jezírko máte potažené -umělé? Nebo přírodní? Nevím jak na žáby ,,kam se v zimě zahrabou,pokud tam je folie..?hm
jezírko máme betonové pod úrovní terénu-v předu je součástí tarasu protože mám svažitý terén nad úrovní je pak jezírko součástí skalky. na dně je sposta menších i větších oblázků a kapsy s hlínou na rostliny...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.