Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Řasy v zahradním jezírku

Od: fibi® odpovědí: 9 změna:

milí dobří kamarádi-chtěl bych se zeptat zda máte někdo zkušenost s odřasováním zahradního jezírka. máme jezírko tak asi 3kubíky -vodní trávu, orobinec a asi tak 12 rybyček. Na rybyčky ovšem většinu roku není vidět pokud se zrovna nevyhřívají na hladině. minulá léta jsem tak 4x do roka prostě vodu vyměnil stěny vyčistil a byl na měsíc pokoj.letos jsem si tam však dal i lekníny -a ty bych při výměně vody 100% polámal. chtěl jsem koupit uv lampu ale byla mě vymluvena pro vysokou cenu a nízkou účinost...

Má někdo dobrou radu?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

des*
hodnocení

0x

Zde je opravdu ekologická likvidace řas akva-exo.cz/...

polinek*
hodnocení

0x

my jsme dali do jezírka pouze co se dává do akvária tu malou kostku bublající a měli to zaplé .A byl klid. Také musím koupit nový bublinkovač ,nebo se ten již pokazil.Také mám neprůhlednou vodu. Dnes zrovna jsem se koukala a tak ji zítra v Hornbachu musím koupit.A úplně to stačí.

albert*
hodnocení

0x

Zkoušel jsem ten Aglofin - za hodně peněz málo muziky. Docela se mi osvědčila výměna plastových trubek k vodotrysku v jezírku za měděné. Řasy se sice dělají ale daleko mírnějším tempem a rybkám to zdá se nevadí (ta měď).

hodnocení

0x

naše jezírko bylo taky vždy plné řasy, zkoušeli jsme všechny možné i nemožné prostředky, ale nepomáhalo vcelku nic. Zkusili jsme do vody po celém obvodu rozlít savo - rostlinám nevadí, lekníny krásně kvetou, žáby se úspěšně množí, dokonce máme i čolky a řasa není :)

hodnocení

zdravím a děkuji za odpověd.

Savo do jezírka mě doslova děsí protože tam mám dost rybyček a určitě bych o ně nechtěl přijít. lili jste tam nějaké konkrétní savo a kolik?

žába i čolek jsou přeci obojživelníci a ryba si musí kyslík filtrovat přes žábry...tak fakt nevím.

fibi

no my rybičky už asi 4 roky nemáme, hrozně se přemnožovaly a jezízko taky znečisťovaly. S těmi bychom asi savo použít nemohli.

polinek*

,,jezírko máte potažené -umělé? Nebo přírodní? Nevím jak na žáby ,,kam se v zimě zahrabou,pokud tam je folie..?hm

hodnocení

jezírko máme betonové pod úrovní terénu-v předu je součástí tarasu protože mám svažitý terén nad úrovní je pak jezírko součástí skalky. na dně je sposta menších i větších oblázků a kapsy s hlínou na rostliny...

na dně jezírka máme fólii, rostliny (lekníny apod.) zasazené v květináčích a přesto jsou u nás žáby jako doma :) nevím, jestli v jezírku přezimují nebo někam odskáčou, nedaleko máme potok?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]