Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.
Prosím , jakou máte zkušenost s ochranou zahrádky (stromků , přísady , květin a pod.) před Zmrzlými muži. Lze aspoň s částečnou úspěšností něco podniknout , a co? Děkuji miro
Nespalšit se a nesázet do "zmrzlých", pokud už jo, tak pozakrývat igelitem nebo netkanou textilií. Stromky můžete nad ránem rosit vodou, také to pomáhá. A jestli se ptáte kvůli letošním zmrzlíkům, tak nejhorší už jsou za námi, už by mělo být líp.
doplněno 18.05.12 09:46: Nesplašit se, pardon
Dobrý den. Dnešní noc, měla být nejhorší, ale textilní tkaninu, ještě necháme na záhonech týden, podle toho, jak se počasí vyjasní. Jak přicházejí v květnu mrazíky, tak večer, co nejpozději, vše chce pořádně zalít vodou, pod stromy i stromy. Voda se odpařuje a hodně zachrání. Všechno může být na záhonech vysázené, ale musí to být pod textilní folií. Folie chrání nejen před mrazem, ale také je rostlinkám teplo a rychleji rostou. Když už nehrozí mráz, je možné tkaninu uschovat a použít jí zase za rok.
doplněno 18.05.12 16:34:I tak se dá zachrátit stromek, před mrazem. Starý ubrus, nebo závěs. Nahoře to světlé, je led.
doplněno 18.05.12 20:25:POZOR, JEŠTĚ DNES, MÁ PŘIJÍT MRAZÍK! Vše co je venku a hrozí mu zmrznutí, přikrýt a postříkat vodou.
Děkuji za příspěvky , nikoliv za zmrzlou nadějnou úrodu. Vyzkoušel jsem postřík vodou večer i ráno - nic platné.Přeji příznivější podmínky pro úrodu v příštím roce 2013. miro
Zatím se to tu neobjevilo,ale dříve ovocnáři na Zmrzlé sad zakuřovali.Nashromáždili větve a přidali jehličí,tuje a pod.Vytvořená mlha dovede květy před mrazem z 90 % ochránit.Možná že ekologové souhlasit nebudou,ale zase je ovoce.
JABRAKA
Toto opatření by bylo vhodné na větším pozemku . Na zahrádce v obydlené části asi ne. Napadá mně ještě jedna možnost vhodná jen pro jednotlivé stromy , hlavně zákrsky. Zákrsek přikrýt npř. netkanou textilií a pod umístit rozsvícenou žárovku. Pokud by se žárovka ovládal termostatickým spínačem při poklesu teploty pod bod mrazu , mohlo by to přinést dobré výsledky při přijatelných nákladech. Odzkouším příště. miro
Dobrý den.
Já jsem letos mlžila postřikovačem všechny jabloně každý den při zmrzlíkách, pátek -poslední den bylo dokonce minus 3, až do dneška se mi zdálo, že jsem je zachránila, bohužel dnes při detailním prohlížení jsem zjistila, že 90% plůdků je pryč.
Se žárovkou je ta asi nápad dobrý, leč to je tak na jeden stromek. Co ty ostatní.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.