Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
vysela jsem trávník a vyrostl mi jen místy v ostrůvkách. Chtěla bych ho podsadit - jak to udělat? Jen tak "hrabičkovat" mezi ostrůvky, vyset semeno, pohnojit, zalít?
Nebo je nějaká spešl metoda?
Díky.
Ano, jak píšete - zkypřit horní vrstvu zeminy, řídce rozhodit osivu, hraběmi mělce zapravit a lehce utlačit(uválet). No a zalévat, zalévat zalévat a . V letošním suchém jaru není divu, že trávník špatně vzešel. Nesmí zaschnout v období klíčení, pak už nic nepomůže. Hnojit zatím nemusíte, až po prvním nebo druhém pokosu mladé travičky.
Pokud můžu poradit - NEHNOJIT NEBO SE ZBLÁZNÍTE. Bez hnojení vám vyroste o pár týdnů dýl, ale když přestanete zavlažovat, zpomalí se. Jak do toho nasypete hnojivo, další dva tři roky budete trávit se sekačkou. Je lepší kapka trpělivosti, tráva roste i z vody a sluníčka docela obstojně.
To je hloupost, s prominutím. Když nebudete hnojit a také často kosit, budete mít trávník řídký a k ničemu. Samozřejmě záleží na tom, jaký je to trávník a k čemu je určený, květinovou louku na seno nebudete hnojit a kosit každý týden, kdežto kobercový trávník kolem domu a bazénu asi ano, pokud ho chcete mít kvalitní.
Limetka hlouposti tu říkáš akorát ty. Trávník bez hnojení zhoustne a je nádherný stejně jako ten hnojený, akorát ho po zesílení nemusíš tak často síct. Když to pohnojíš, budeš ho mít sice rychleji, ale jak říkám, další 3 roky nebudeš dělat nic jiného než lítat se sekačkou. Je lepší jen p ravidelná zálivka a pravidelné sečení, aby pažit zhoustl a zesílil. Klidně si to pohnoj, já ti tam se sekačkou lítat nebudu , ale vypěstoval jsem už dost velké plochy trávníků (jak na seno, tak parkových a hřišťních), abych o tom něco věděl. Samozřejmě, jestli máš trávník 2x2 metry, tak ti asi nebude dělat problém, každou sobotu vytáhnout sekačku.
No to je právě ono, proto jsem tazatelku upozornil, že když to pohnojí, bude běhat se sekačkou a nebude mít ani čas si ten nový trávník užít. Ona tazatelka nemusí mít tvoji náturu a ve volných chvílích milovat blbnutí se sekačkou nebo kosou. Když už něco radím a vím, že to má i zápory, tak je prozradím. Každá mince má dvě strany.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.