Nejste přihlášen/a.
Druh broskve. Záleží na vás, zda chcete broskve první, nebo pozdější, jaké uděláte pro broskev podmínky. Nejlepší si dát obě odrůdy, tu první i poslední, protože se vám zrání plodů rozloží na delší čas. Broskve nemají rádi průvan, mrazivé kotliny. Když je nasadíte někam do závětří na sluníčko, tak budou mít krásné dozrálé broskve. V příloze máte, jaké broskve jsou, jaké potřebují stanovisko a jaké jsou chuti. Je to velký výběr.
doplněno 14.05.12 12:26:Kdy zasadit: Brzo na jaře, jak rozmrzne zem. Nebo na podzim, musí se hodně zalévat. Já bych sázela na podzim, protože to co koupíte na jaře stromky, tak je mají ve školkách, přes zimu v zemi, jen zahrnuté.
"viky", prima odkaz, díky za něj. Našla jsem si tam meruňky, no, je toho hodně na čtení. Myslíte, že také nemá ráda průvan? - pt
Dobrý den pt. Jsem ráda, že odkaz někomu pomůže. Meruňky a broskve pěstujeme na chalupě už léta. Některé meruňky a broskve máme v různých rohách u domu, za stodolou, u lesíka, tím jsou chráněné a většinou ani nepomrznou. Mají krásné a šťavnaté plody. Jednu meruňku, máme uprostřed prostranství, pro potěšení oka. Nyní když hrozí mrazy, musíme zalévat a nahoru ještě dáme plachtu, co prodávají v globusu na auta. Meruňka je hodně náchylná na silnější vítr, lámou se jí větve, padají plody. Proto píši, že nemají rádi průvan. Všechny stromy stíháme do tří metrů, aby se plody daly sbírat a člověk si nezlomil nohy.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.