Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vysokohorské rostliny - do jaké výšky?

Od: anonymes123* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den.

Do které nadmořské výšky rostou rostliny (je jedno, jestli stromy nebo byliny), prosím?

Děkuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

1x

Tak do 6000 mnm... Ale mechy a lišejníky i výše...

gridinfo*
hodnocení

0x

zalezi i od zemepisne sirky, jak daleko je dany kopecek na sever, na jih od rovniku. Takze v polarnich zonach rostou treba uz jen lisejniky, a na Kilimandzaru ve stejne vysce jsou stromy.

gridinfo*
hodnocení

0x

botanicky ustav, katedra botaniky, atp...

doplněno 15.05.12 12:48:

Ktera je nejvyssi hora kolem rovniku? Tipuju to na Jiz. Ameriku. Tak na te hore hledat nejvyssi vyskyt.

lidka*
hodnocení

0x

Našla jsem tento údaj - např.: cs.wikipedia.org/... Takže pokud se v této nadmořské výšce pohybuje, jistě tam i jsou rostliny, kterými se živí. :) Musela jsem pohledat, netroufla jsem si odhadnout.

Kozorožec horský

Kozorožec horský či alpský (Capra ibex) je velký zástupce turovitých. Vyskytuje se v Jižní Evropě, méně pak v západní a jižní Asii a Severní Africe, kde obývá pouze horské svahy na hranici lesa nebo nad ní až do nadmořské výšky 6 700 m. Mezi poddruhy kozorožce horského patří kozorožec španělský (Capra ibex pyrenaica; mnohými považován za samostatný druh), kozorožec sibiřský (Capra ibex sibirica) a kozorožec nubijský (Capra ibex nubiana).

fran
hodnocení

0x

Podle zeměpisné šířky, mj. U nás rostou všude:

etext.czu.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]