Nejste přihlášen/a.
Mám v truhlíku na balkoně několik netřesků, které se zdárně rozrůstají. Nevím, jak je připravit na zimu. Přikrýt, dát do sklepa nebo co s nimi? Poradíte mi?
Dobrý den, mám je léta v květníku na zahradě - od jara do podzimu dávám pod květník misku, abych nemusel zalévat. Na zimu misku odeberu a nechám je osudu. Pokud je sníh, tak je zakryji celé sněhem. Rostou stále a i nové odnože. Zdravím!
Také pěstuji netřesky.Všude - v kuchyni jako příruční lékárničku, v pokoji na okně i na balkóně.Jsem nadšená jejich účinky. Hojí vše možné(šťáva), hlavně v ústech, v uchu, poláleniny, kousnutí hmyzem atd.Teď zrovna bych se bez nich neobešla s problémem odřené sliznice v ústech.
Starám se o ně tak, že čím se starám méně, tím jsou větší a tlustší, čím více se jim věnuji, tím jsou tak nějak normální...V zimě na krytém balkóně nezmrznou ani nepřikryté.
Dlouhá léta jsem měl netřesk na betonovém, ničím nechráněném sloupku plotu. Na sloupek jsem přichytil kus králílářského pletiva (aby se měly kořeny za co držet), nasypal 2 cm zeminy a zasadil obyčejný netřesk z lesa. Dál jsem se o něj nestaral. Sice nenarostl do bůhví jakých rozměrů, ale zdárně tam vegetoval a dokonce i kvetl cca15 let.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.