Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rhododendrony

Od: popelářová odpovědí: 1 změna:
Chtěla jsem se zeptat mám vloni zasazené rhododendrony celkem 9 ks, ale 3 z nich mi začínají jakoby usychat, listy šednou a kroutí se až zhnědnou a opadnou. Vody mají dostatek, není to nějaká choroba? Nevím co s tím. Děkuji Popelářová

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

doplnit odpověď
hodnocení

0x
Asi bude problém v zemině, na to je pěništník velmi citlivý. Zemina by měla být humózní, vlhká a kyselá, ideální je pH 5 - 6 ( lze zjistit lakmus. papírkem). Pokud si směs děláte sami dejte stejný díl rašeliny, hrubého štěrku a zetlelé listovky či jedlového jehličí. Zahradní zeminu okyselíte pomocí dostatečného množství rašeliny. Zemina by měla být chudá na vápník, tedy ji zalívejte měkkou nebo dešťovou vodou. Měla by být stále vlhká, přebytečná voda však musí odtékat. Ideální místo je polostín. Pokud není dostatek rašeliny hnojte síranem amonným. Je ale i možné, že rostliny byly poškozeny letošní zimou... Zdravím

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]