Nejste přihlášen/a.
mám intimní dotaz...nekde v luskutákovi jsem zaslechl že roundup likviduje všechno v okolí metru ... jak je to přesné?chci to zítra postřikovat a nerad bych (až postřiknu podél plotu) zrušil sousedovi živý plot ... pokud to nikdo neví přesně tak to postřiknu cca 2metry od plotu a uvidím za týden účinek (popřipadě pak provedu dodatečný postřik) díky :D snad jsem si neodpověděl sám a přijdee kvalitní odborná reakce...a taky jsem zaslechl že roundup je na všechno krom kopřiv...?
Při postřiku Roundupem, kolem plotu, je dobré dát kolem plotu, nějakou desku, kterou posunuji. Když stříkáte postřikovačem, může nepatrný větřík odnést postřik i laťkovým plotem, nebo pletivem, k souseovi na živý plot. Proto se říká, že vše kolem ničí. Vítr dělá divy.
doplněno 07.05.12 21:19:POZOR i na kmeny stromů. Příklad Broskev. Když vítr zanese postřik Roundup na kmen broskve, tak broskev odejde.
doplněno 08.05.12 12:10:Čistá půda. Když chcete, aby zem byla úplně čistá, musíte postřik opakovat, ( podle počasí) když hodně prší, vše roste rychleji. Tráva, kterou nyní postříkáte, odejde, ale vyrostou semínka. To bude trvat, tak nejméně tři týdny, a pak znovu postříkat. Tím by zem, měla být čistá. Jen můj názor.
RoundUp nelikviduje v nějakém okruhu. Likviduje ty rostliny, na které se dostane - smočí jejich listy.
Takže jak psala Viki pozor na vítr i sebemenší vánek udělá své a na to jak do široka vám stříká postřikovač.
A kopřivy likviduje taky. Záleží jen na koncentraci.
Neutrácet. Kaput či Dominátor je to samé účinkem i chemicky a podstatně levnější. Kopřivy a hlavně přesličku spolehlivě ničí Garlon. Mám odzkoušeno a tráva zůstala. Ten je na nálet, ostružiny a podobně. Údajně nepůsobí na jehličnatiny.
já to mám ze zemědělských prostředků(zadarmo)a chci to provádět na místa kde se to blbě seče a tudíž nechci aby tam něco 10let rostlo :D (bývalý hnuj a výběh pro slepice) tak ja jdu nato a uvidime :D
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.