Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Letní cibulovina - podobná tulipánu

Od: ildika® odpovědí: 10 změna:

Pěkný den,

dříve jsem měla krásné cibuloviny (které se mi, bohužel, nepodařilo uchovat). Nevím ani, jak se jmenovaly, ale byly částečně podobné tulipánu - až na to, že okvětí se skládalo ze tří plátků, které byly přehnuté přes okraj, květ byl také o něco větší než u tulipánu. Cibule (nebo možná hlízy - byla jsem školačka, když jsem je pěstovala) se vysazovaly až na jaře, protože nesnesly mráz. Květy měly jasnou červeno-žlutou barvu. :)

Nevíte někdo, jak se nazývají?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Nádhernú zmes nájdete aj tu za super cenu rostlinky.cz/...

rastlinky.sk/...

hodnocení

Ty původní jsem, myslím, kupovala v jednom semenářství v Brně. Ale zdá se mi, že byly dražší, než v tom odkazu. Takže bych to mohla zkusit tady. :)

des*
hodnocení

0x

Pkud je to tohle,je to tulipán,pokud ne tady si najdete určitě co hledáte tulipany.info/...

Letní cibulovina - podobná tulipánu
hodnocení

Opravdu to nebyl tulipán, ani jiný, běžně pěstovaný druh (které jsou v tom odkazu). :( Tu rostlinu jsem později ještě u někoho viděla - myslím, že mi říkali název, ale nemohu si na něho vzpomenout. Teď bych si je chtěla opět pořídit, bohužel, bez znalosti názvu to asi nepůjde.

hahanaj*
hodnocení

0x

Tak mne napadá jedině kanna , pěstuje se z hlíz , které se sázejí na jaře je jich hodně druhů např.

zahrada-sk.com/...

hodnocení

Ne, kannu znám, navíc ta rostlina, co mám na mysli, není tak vysoká :( (alespoň ty moje dorůstaly do výšky běžných cibulovin - jako např. narcisy nebo tulipány.)

poiu*
hodnocení

0x

Dobrý den, nemohla to být dřípulka (Sparaxis) nebo habešský mečík (Acidanthera murielae)? Ty ale nemají tři okvětní plátky. *nevi*

hodnocení

Bohužel, není to ona, i když jsou to obě také krásné cibuloviny. :)

poiu*

Heleďte, to bude asi tygridie, ne?

doplněno 04.05.12 10:58:

obrázek:

doplněno 04.05.12 13:27:

Ano, postupem času asi byly vyšlechtěny další barevné variace. Mně se nejvíc líbí ta žlutá, ale všechny jsou krásné. :)

Nevím, jestli se běžně prodávají, ale vzpomínám si, že je měli ve Starklu.

Letní cibulovina - podobná tulipánu #2
hodnocení

Je to ona! Moc díky. *palec*

doplněno 04.05.12 12:58:

Teď vidím, že mohou mít různé barvy; já jsem měla pouze červeno-žluté *hi*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]