Nejste přihlášen/a.
Pěkný den,
dříve jsem měla krásné cibuloviny (které se mi, bohužel, nepodařilo uchovat). Nevím ani, jak se jmenovaly, ale byly částečně podobné tulipánu - až na to, že okvětí se skládalo ze tří plátků, které byly přehnuté přes okraj, květ byl také o něco větší než u tulipánu. Cibule (nebo možná hlízy - byla jsem školačka, když jsem je pěstovala) se vysazovaly až na jaře, protože nesnesly mráz. Květy měly jasnou červeno-žlutou barvu. ![]()
Nevíte někdo, jak se nazývají?
Dobrý den, nemohla to být dřípulka (Sparaxis) nebo habešský mečík (Acidanthera murielae)? Ty ale nemají tři okvětní plátky. ![]()
Heleďte, to bude asi tygridie, ne?
doplněno 04.05.12 10:58:obrázek:
doplněno 04.05.12 13:27: Ano, postupem času asi byly vyšlechtěny další barevné variace. Mně se nejvíc líbí ta žlutá, ale všechny jsou krásné. ![]()
Nevím, jestli se běžně prodávají, ale vzpomínám si, že je měli ve Starklu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.