Nejste přihlášen/a.
Pěkný den,
dříve jsem měla krásné cibuloviny (které se mi, bohužel, nepodařilo uchovat). Nevím ani, jak se jmenovaly, ale byly částečně podobné tulipánu - až na to, že okvětí se skládalo ze tří plátků, které byly přehnuté přes okraj, květ byl také o něco větší než u tulipánu. Cibule (nebo možná hlízy - byla jsem školačka, když jsem je pěstovala) se vysazovaly až na jaře, protože nesnesly mráz. Květy měly jasnou červeno-žlutou barvu.
Nevíte někdo, jak se nazývají?
Dobrý den, nemohla to být dřípulka (Sparaxis) nebo habešský mečík (Acidanthera murielae)? Ty ale nemají tři okvětní plátky.
Heleďte, to bude asi tygridie, ne?
doplněno 04.05.12 10:58:obrázek:
doplněno 04.05.12 13:27: Ano, postupem času asi byly vyšlechtěny další barevné variace. Mně se nejvíc líbí ta žlutá, ale všechny jsou krásné.
Nevím, jestli se běžně prodávají, ale vzpomínám si, že je měli ve Starklu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.