Nejste přihlášen/a.
Kdy začíná rašit buk lesní červenolistý (Fágus sylvatika purpurea). Koupila jsem ho na podzim výška cca 1m s kořenovým balem v kontajneru. Je na slunném stanovišti a je 1. května a mě se zdá, že se nějak neprobouzí. Není na něm od podzimu vidět žádné rašení, nic. Mám strach, že zmrznul, či uschnul?
Kdy by se tedy měl začít probouzet?
Nejsem odborník, jen můj názor. Mladý buk červenolistý - Fágus sylvatika purpurea, nechce nyní přímé slunce. Na to aby začal buk růst, potřebuje přistínit a vodu. Od poloviny dubna do začátku května by měl se probouzet k životu, vše záleží, jaká je teplota, kde je buk nasazen. Mladý buk nesmí vyschnout.
Právě, že na visačce je uvedeno, že potřebuje plné slunce. Maximálně, že snese polostín, ale pak že se hůř vybarvuje, že prostě nebude purpurově červený, male mírně do zelena. Dost jsem ho podlévala, tak fakt nevím...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.