Nejste přihlášen/a.
Odešlo mi 3 roky staré tlakové čerpadlo ALKO ( e-alko.cz/... potřebuji za něj nějakou náhradu. Rád si připlatím za kvalitu... prostě chci takové, co lze opravit... a ne celé vyhodit.
Co potřebuju:
- dopravovaná výška 3m stačí
- tlak 4 bary a víc
- množství dopravené vody za hodinu 6000l, mě vyhovuje jako minimum
Díky za tipy!
Pokud je prioritou opravitelnost, tak bych šel do Sigmy :
Je to modulární, počet stupňů lze zvolit a ND jsou dostupné
mohl jsem rovnou říct, že ponorné by mi bodlo víc než jiné... nemám ho kam dát, jedině ho přichytnout v jímce, ale tam je vlhko.
Nezdá se mi výkon - 6 tis l/hod se mi zdá akorát, tohle má 3.6tis (pokud počítám správně), o tlaku se nic nepíše, ale asi by mi to zavlažovače neutáhlo.
doplněno 30.04.12 15:55: co se týká výkonu: je tlak v přímé úměře s množstvím dopravované vody? přijde mi že ano, ale nevím
Nastudoval jsem zavlažovače a když mám na jedné větvy 2, potřebuju min 2000l/hod, při tlaku 2-6 bar. Což je mi trošku divný, protože předešlé se mi nezdálo výkonově naddimezované a 3 už neutáhlo. Ztráty v potrubí by měly být zanedbatelné (25mm trubka, vzdálenost 20m)
Ten výkon čerpadla se mi také nezdá přesněji řečeno ta Gardena jej má nadsazený až nereálný. O tlaku se píše, ne že ne - pokud má čerpadlo deklarovaný výtlak 78 metrů, tak vězte, že dává 7,8 bar. K těm úměrám - buď čerpadlo dává max tlak, nebo max objem, obojí zároveň nedostanete. A čerpadlo, které by dávalo 6000/h při 6barech - to už je jiná liga, než nějaká plastoponorka z hobby bau krámu - třeba něco takového :
Zdravím,mám tohleto,neměl jsem s ním problém,napouštím s tím ten 1000L okovaný barel ,je to zachvíli,zdá se že se naněm nemá co pokazit. hobynaradi.cz/... maj tam ještě slevu,já jsem zaněj dal1400ká.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.