Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rajčata a papriky již ven?

Od: bozena* odpovědí: 10 změna:

Chtěla bych vědět, jestli se můžou již vysadit ven rajčata a papriky a nebo je ještě brzy? Papriky mně již začínají kvést a rajčata jsou také hodně velké. Božena

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

stribrnak*
hodnocení

0x

Boženko ven ještě ne,počkal bych až po zmrzlých,je to moc brzy,musela byste je zakrýt na nac nějakou foliíí,přízemní mrazíky hrozí,tak vyčkejte na tu správnou dobu

přeju dobrou úrodu

ellin*
hodnocení

0x

Moje babička taky říká, že až po zmrzlých, takže až tak od poloviny května. ;)

hodnocení

0x

Papriky,rajčata i okurky dáváme každým rokem,a samozřejmě po zmrzlých,jinak je ožahne mráz,což už se nám také pře X lety stalo*hej*

bozena*
hodnocení

Děkuji za odpověď, odjíždím 9.5. pryč, tak musím tím pověřit manžela a syna, aby vysadili rajčata a papriky až po zmrzlých. Božena

jabraka*

Myslím,že se vysadit mohou,ale počítat v chladných nocích s případným krytím folií.

JABRAKA

tenhle týden na noc přikrýváme a myslím, že to půjde :)

krkovicka*
Taky rajčata překrýváme;) Stačí igelitový pytel píchnout na ttyčku a celou rostlinku přikrýt.Tchán sázel přes svátky.

lidus*
hodnocení

0x

Vždy jsem dávala až po zmrzlých, dnes už je mám 2 týdny venku a zatím v pohodě rostou, kvetou.

endyfrog*
hodnocení

0x

Záleží kde třeba u nás na jihu nám včera pomrzly ořechy salát rajčata třešně buky tak proto bych ještě raději nějaký ten den počkal

stribrnak*

doufám v to,že nejvhodnější doba k sázení sazenic je tato sobota,mrazíky by se už neměly objevit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]