Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zaběhnout sekačku?

Od: pampeliska1* odpovědí: 10 změna:

Dobrý den, koupili jsme benzinovou sekačku a prodavač nás upozornil, že se musí na 2 hod nechat zaběhnout na prázdno. Vyměnit olej a pak můžeme síct. V manuálu o tomto není nic napsáno. jak jste to dělali vy při koupi a prvním sečení?

Pavla

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nemec*
hodnocení

2x

Postupovat dle manuálu výrobce, nikoli dle "rad" prodavače.

Normálně sekat, nemučit sekačku vysokou trávou a po výrobcem daný době provozu udělat první výměnu oleje - my máme al-ko a tam je první výměna po 5 motohodinách. vše potřebný je zkrátka v návodu k obsluze - výrobce ví nejlíp, jak se o sekačku starat

pampeliska1*
hodnocení

Děkuji, máme tuto značku a v manuálu píší co vy mně. Akorát pan prodavač říkal to co jsem už psala. Dobrou noc.

hodnocení

0x

Nevím, co máte za zázrak přírody. Naše benzinová sekačka se dovezla na chalupu, doplnil se benzín a hned se vyzkoušela, jak seká. U každého výrobku je návod, tak se návodu držte. Dolijte benzín, prohlédněte si vše, zda po cestě se něco neuvolnilo a můžete sekat.

doplněno 28.04.12 22:20:

U naší benzinové sekačky se olej měnil přímo u prodejce až na jaře, další rok. Sekačka už běhá 4 rokem a nestěžuje si. Každý rok na jaře dostane servis a zase běhá do dalšího roku.

pampeliska1*
hodnocení

Nevím jestli je to zázrak přírody ani jsem se o tom nezmiňovala. Potřebovala jsem jenom vědět jak jste začínali s novou sekačkou.

Dobrý den Pampeliško. Špatně jsem to napsala, omlouvám se. Že sekačka, je zázrak přírody, jsem myslela pana prodavače a jeho návod.

endyfrog*
hodnocení

0x

Přesně jak radí předemnou zkontrolovat olej benzín dotažení nože a sekat olej vyměnit jak radí výrobce po první sezoně předat servisu který se o vše postará a vy jen zaplatíte nemám žádný jiný problém koupil jsem od manfieldu a myslel jsem si že po půl roce dám sekačku bezplatně seřídít zkontrolovat a pak jsem byl velice překvapen když mne řekly 1320.-zaplatíte koukal jsem jak puk záruka se vztahuje pouze na některé věci a né na servis a běžné opotřebení

mowla*

To jsou akce "zdarma"...

:-D

endyfrog*

To jsem si taky myslel že záruka se vztahuje na servis a výněnu poškozené věci ale opak byl pravdou a to ještě když sem sekačku přivezl domů po servisu? tak po minutě málem uletěl nůž prostě nedotaženy tak jsem zaplatil a málem zničil spodek nové sekačky

mowla*

No jo, servicemani...

:)

Já si před první ´velkou´ dovolenou nechal prohlídnout auto ve značkovém servisu s akcentem na motor, převodovku a brzdy, protože "jedu daleko, za cca měsíc najedu pár tisíc km a nechci mít problém, jedu s rodinou"...

Výsledek? - na Sardince prasklá palivová hadička (benzin ukapával na hlavu motoru), na jednom zadním kole vynechaná pojistka matice (´upadávající´ kolo)... Ani jedno přední kolo nebylo pořádně dotaženo (to jsem naštěstí zjistil a ´opravil´ během cesty ze servisu domů ještě před dovčou)...

Od té doby si bedlivě kontroluju nejen předmět opravy, ale celý auto... Bohužel jsem natolik ´zdechlý´ a nevybavený, že si údržbu ´hlavního´ auta furt nedělám sám...

endyfrog*

Přesně tak důvěřuj ale prověřuj a zaplať pak se můžeš hádát a tahat po soudech dnes nejsou opraváři ale výměnkáři je to jen o penězích proto pokud můžeš Udělej si sám pokud ne obrať se na výměnkáře hlavně že frčí reklama že funguje záruka a nebo jako kdysi mne dal Manfield že 7.let je záruka na sekačku ale do dnešního dne nevím na co ta záruka je je to jen Blud

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]