Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zaběhnout sekačku?

Od: pampeliska1*

Dobrý den, koupili jsme benzinovou sekačku a prodavač nás upozornil, že se musí na 2 hod nechat zaběhnout na prázdno. Vyměnit olej a pak můžeme síct. V manuálu o tomto není nic napsáno. jak jste to dělali vy při koupi a prvním sečení?

Pavla

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nemec*
hodnocení

2x

Postupovat dle manuálu výrobce, nikoli dle "rad" prodavače.

Normálně sekat, nemučit sekačku vysokou trávou a po výrobcem daný době provozu udělat první výměnu oleje - my máme al-ko a tam je první výměna po 5 motohodinách. vše potřebný je zkrátka v návodu k obsluze - výrobce ví nejlíp, jak se o sekačku starat

pampeliska1*
hodnocení

Děkuji, máme tuto značku a v manuálu píší co vy mně. Akorát pan prodavač říkal to co jsem už psala. Dobrou noc.

viky*
hodnocení

0x

Nevím, co máte za zázrak přírody. Naše benzinová sekačka se dovezla na chalupu, doplnil se benzín a hned se vyzkoušela, jak seká. U každého výrobku je návod, tak se návodu držte. Dolijte benzín, prohlédněte si vše, zda po cestě se něco neuvolnilo a můžete sekat.

doplněno 28.04.12 22:20:

U naší benzinové sekačky se olej měnil přímo u prodejce až na jaře, další rok. Sekačka už běhá 4 rokem a nestěžuje si. Každý rok na jaře dostane servis a zase běhá do dalšího roku.

pampeliska1*
hodnocení

Nevím jestli je to zázrak přírody ani jsem se o tom nezmiňovala. Potřebovala jsem jenom vědět jak jste začínali s novou sekačkou.

viky*

Dobrý den Pampeliško. Špatně jsem to napsala, omlouvám se. Že sekačka, je zázrak přírody, jsem myslela pana prodavače a jeho návod.

endyfrog*
hodnocení

0x

Přesně jak radí předemnou zkontrolovat olej benzín dotažení nože a sekat olej vyměnit jak radí výrobce po první sezoně předat servisu který se o vše postará a vy jen zaplatíte nemám žádný jiný problém koupil jsem od manfieldu a myslel jsem si že po půl roce dám sekačku bezplatně seřídít zkontrolovat a pak jsem byl velice překvapen když mne řekly 1320.-zaplatíte koukal jsem jak puk záruka se vztahuje pouze na některé věci a né na servis a běžné opotřebení

mowla*

To jsou akce "zdarma"...

:-D

endyfrog*

To jsem si taky myslel že záruka se vztahuje na servis a výněnu poškozené věci ale opak byl pravdou a to ještě když sem sekačku přivezl domů po servisu? tak po minutě málem uletěl nůž prostě nedotaženy tak jsem zaplatil a málem zničil spodek nové sekačky

mowla*

No jo, servicemani...

:)

Já si před první ´velkou´ dovolenou nechal prohlídnout auto ve značkovém servisu s akcentem na motor, převodovku a brzdy, protože "jedu daleko, za cca měsíc najedu pár tisíc km a nechci mít problém, jedu s rodinou"...

Výsledek? - na Sardince prasklá palivová hadička (benzin ukapával na hlavu motoru), na jednom zadním kole vynechaná pojistka matice (´upadávající´ kolo)... Ani jedno přední kolo nebylo pořádně dotaženo (to jsem naštěstí zjistil a ´opravil´ během cesty ze servisu domů ještě před dovčou)...

Od té doby si bedlivě kontroluju nejen předmět opravy, ale celý auto... Bohužel jsem natolik ´zdechlý´ a nevybavený, že si údržbu ´hlavního´ auta furt nedělám sám...

endyfrog*

Přesně tak důvěřuj ale prověřuj a zaplať pak se můžeš hádát a tahat po soudech dnes nejsou opraváři ale výměnkáři je to jen o penězích proto pokud můžeš Udělej si sám pokud ne obrať se na výměnkáře hlavně že frčí reklama že funguje záruka a nebo jako kdysi mne dal Manfield že 7.let je záruka na sekačku ale do dnešního dne nevím na co ta záruka je je to jen Blud

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]