Nejste přihlášen/a.
Ahoj, tak jsem tu zas a jdu si pro radu. Dneska jsem se dozvěděla, že se k tůjím nemá dávat mulčovací kůra. Prý pak stromky reznou a hynou. Myslíte, že je to pravda? Nikdy jsem to neslyšela mám nakoupené pytle kůry , že to dám k cypřiškům a teď mám dilema.
Děkuji.
,,Kůru používám běžně ,,,,,,,,,,kačírek se pod túje nedává.Zapadá do země a ztrácí se. Je spíš jako okrasa proti plevelu
Já osobně pod nima mám jen půdu. Kůra stejně sesedá ,ptáci se v ní hrabou ,musí se dokupovat. A stejně plevel roste. Vřdy se najde.Já jsem včera hnojila túje ale listem a také se musí zalévat. Ale stejně je zajímavé,že někomu se daří a nedělá nic a druhý všechno a stejně mu chytnou rez. Byla jsem už i v Hornbachu se zeptat ,,buď to má málo živin, nebo je to plíseŇ .
Já ji teda dával k tůjím každý rok, když byly mladé. Na jaře jsem je okopal a zbytek kůry zmizel v hlíně. Dal jsem novou. Jen se nesmí přihrnout až ke kmínku, to by pak hnil krček. A letos mi to samé potvrdil i zahradník, který se tůjema živí doma už asi 40 let. Když už jsou husté a vysoké nedávám nic, samy si stíní spodek a hubí plevel. A pokud je máte prvním nebo druhým rokem, mají se udržovat jak lekníny (obrazně) hodně vody. K novým dávám obden půl konve, ke starším konev na 3.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.