Nejste přihlášen/a.
Prosím co je to? Prý se to snad jmenuje jacaranta nebo jacaranda. Na Googlu jsem toho ale moc nenašel. Není tu nějaký schopný zahradník? Je to pro mě docela záhada.
doplněno 07.07.10 17:25:Tak jsem našel jen tohle:
doplněno 29.07.10 06:04:Tak mi asi po 3 týdnech vyrašilo z asi 15 semínek 3 lístečky. Uvidíme, jestli budou další.
Nejsem zahradnice, ale našla jsem trochu víc:
a ještě toto: plantica.cz/...
doplněno 07.07.10 18:26:A dokonce se zde dají i koupit semena: osiva.cz/...
doplněno 07.07.10 18:28:Dole v seznamu nabídky uvedená opět jako žakaranda.
Dík za odkazy. A to co mám teda doma jsou listy? Nebo co to vlastně mám? Nebo jsou uvnitř semena? Mě se to zatím nechce kuchat. Abych to zbytečně nezničil.
Když kouknete na obrázky, tak list to určitě není. Podle stonku to skutečně spíš vypadá na tobolku se semeny. Ale třeba limetka, pája nabo strejc - či někdo jiný to budou znát a ještě poradí. A kdyby ne, tak semena jsou zde k prodeji za pár kaček (tedy bez poštovného :D). Je to krásná rostlina. Podobný stromek jsem měla v kanceláři několik let, bylo to také ze semínka z Kanárů. Listy podobné, ale nikdy nekvetl. Tak ať se vám podaří něco pěkného vypěstovat.
Huráááááá, našla jsem i semínka - je to přesně to, co máte doma:
doplněno 07.07.10 21:29:A ještě jednou:
Dík to je přesně ono. Do té diskuze musí být člověk asi přihlášen, že? Rád bych ještě věděl: Sází se to celé jako jedno semínko, nebo se to musí nějak rozdělit a ty semínka jsou uvnitř?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.