Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rajčata už na záhon?

Od: mana* odpovědí: 12 změna:

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat koupila jsem si sazenice rajčat asi 30 cm vysoké. Můžu už je dát do záhonu ven a nebo radši do skleníku? Děkuji

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Ven nasázet až po zmrzlých. Teď je nechte alespoň na noc ve skleníku.

hodnocení

1x

Rajčátka, ven na záhon. Náš soused zelinář, už má všechno venku. Podle počasí už nemá mrznout.

doplněno 25.04.12 14:30:

Když by mělo mrznout, může se dát tkaná folie na záhonek, ale rajčátka venku už porostou, budou mít 14 dní k dobru.

limetka*
hodnocení

1x

Ven ne, je ještě brzo a nějaký ten ranní mrazík přijde ještě určitě. Nehledě na to, že i teploty pod 10 °C rajačtům neprospívají. Rostliny nachladnou a růst a vývoj se pak opozdí. Jistotou je výsadba po 15. květnu, stejně jako u dalších teplomilných zelenin - papriky cukety, apod.

limetka*
hodnocení

1x

Jo jo Suzy, tady v Brně je to podobné, a ještě k tomu takové sucho, že ani tráva pořádně neroste. Taky tu výsadbu neuspěchám, skoro každý rok mne nalákají ty skoro letní teploty a vysadím rajčata dřív, a pak se mlátím do hlavy, protože ti "zmrzlíci" stejnak každoročně přijdou. Naši předci to vypozorovali naprosto přesně a nebyli to žádní troubové *pivo*

Limetko, dneska jsem měla na zahradě pětatřicet! Mám tu "kliku", že mám baráček, který není stíněný žádným jiným domkem. Slunce mi svítí do oken když vstávám, tedy z východu, pak se kolem mne točí a točí, až do západu. Má to své výhody, ale také nevýhody. Nemám kam dát kytičky, které nesnesou plné slunce. No, a zase v zimě, tak mám já takový mráz od toho Labe, že všechno spálí.

myse*
hodnocení

0x

Do skleníku lepší... nebo na záhon natáhnout igelit přes tyčku a dole zatížit...

já přemýšlím co s letničkami, už bych je chtěla zasázet, ale trochu se bojím...

hodnocení

0x

Rajčata dáváme až po zmrzlých,dříve neee,skleník je dobrý nápad;)

jimi*
hodnocení

0x

Nedoporučuje se, až po třech zmrzlých...děláme to tak každý rok je to odzkoušené.Volte skleník nebo foliovník, ještě je chladno a málo sluníčka pro rajčátka na venkovní výsadbu*slunce*.

hahanaj*
hodnocení

0x

pokud máte skleník rozhodně do něj a i na letničky je brzy .sice je obchody nabízejí, ale nepřežijí to...bohužel je trend vše nabízet dlouho dopředu a to není dobře lidé to koupí a musí pak znovu, protože počasí nikdo neporučíme...

mana*
hodnocení

Moc moc všem děkuji. Jsem ráda, že tu vždy najdu radu ne jako na jiných forech, tam vám dají spíš najevo, že jste hloupá a nevíte to. Ještě jednou díííky.

poiu*

Pokud je budete dávat do skleníku, raději rostliny něčím zastiňte, pokud sazenice nejsou zvyklé na sluneční paprsky, mohly by je v nadcházejících horkých dnech značně popálit!

*slunce**slunce*

hodnocení

0x

Koupila jste si sazenice, tedy jsou v kvetináčcích. Dejte je do skleníku, tak, jak jsou a čekejte. Vydržte, a vysaďte je na záhon, až po patnáctém květnu. A to specielně v tomto roce, kdy teploty tak děsně a divně kolísají. Já bydlím u Labe a mám ráno pod nulou. Pak mám v poledne třicet stupňů. Také se už nemůžu dočkat, až to všechno vysadím na záhony, ale vydržím, jinak to noční mrazíky spálí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]