Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat koupila jsem si sazenice rajčat asi 30 cm vysoké. Můžu už je dát do záhonu ven a nebo radši do skleníku? Děkuji
Rajčátka, ven na záhon. Náš soused zelinář, už má všechno venku. Podle počasí už nemá mrznout.
doplněno 25.04.12 14:30:Když by mělo mrznout, může se dát tkaná folie na záhonek, ale rajčátka venku už porostou, budou mít 14 dní k dobru.
Jo jo Suzy, tady v Brně je to podobné, a ještě k tomu takové sucho, že ani tráva pořádně neroste. Taky tu výsadbu neuspěchám, skoro každý rok mne nalákají ty skoro letní teploty a vysadím rajčata dřív, a pak se mlátím do hlavy, protože ti "zmrzlíci" stejnak každoročně přijdou. Naši předci to vypozorovali naprosto přesně a nebyli to žádní troubové
Limetko, dneska jsem měla na zahradě pětatřicet! Mám tu "kliku", že mám baráček, který není stíněný žádným jiným domkem. Slunce mi svítí do oken když vstávám, tedy z východu, pak se kolem mne točí a točí, až do západu. Má to své výhody, ale také nevýhody. Nemám kam dát kytičky, které nesnesou plné slunce. No, a zase v zimě, tak mám já takový mráz od toho Labe, že všechno spálí.
Moc moc všem děkuji. Jsem ráda, že tu vždy najdu radu ne jako na jiných forech, tam vám dají spíš najevo, že jste hloupá a nevíte to. Ještě jednou díííky.
Koupila jste si sazenice, tedy jsou v kvetináčcích. Dejte je do skleníku, tak, jak jsou a čekejte. Vydržte, a vysaďte je na záhon, až po patnáctém květnu. A to specielně v tomto roce, kdy teploty tak děsně a divně kolísají. Já bydlím u Labe a mám ráno pod nulou. Pak mám v poledne třicet stupňů. Také se už nemůžu dočkat, až to všechno vysadím na záhony, ale vydržím, jinak to noční mrazíky spálí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.