I v kuchyni Léčivý čaj s popencem Připravíme si směs z 25 g sušených lodyh popence, 25 g sušených listů šalvěje a 50 g sušené natě yzopu. Jednu lžičku směsi přelijeme šálkem vroucí vody, pijeme čtyři šálky denně. Popenec v kuchyni Pokrmům kromě mnoha prospěšných látek a lahodné kořeněné chuti popenec dodává i velmi příjemné aroma. V kuchyni používáme pikantní jak čerstvý, tak sušený popenec. Čerstvě nasekanou bylinu přidáváme hlavně dobylinkového másla, tvarohu, bramborového salátu, do polévek nebo třeba i do omelet. Sušeným popencem kořeníme především mletá masa, dušenou zeleninu či zeleninové polévky.
Jmenuje se Popenec břečťanolistý a na hubení použijte Bofix - zničí jen dvouděložné rostliny, trávám neuškodí. Popenec se hubí obtížně a rozlézá úplně neuvěřitelně.
Přesně, jak někteří říkali - popenec břečťanovitý /Glechoma hederacea./. Je to léčivka, jak už psal Děs. Známá jej dává na jaře do nádivek a jarních polévek. Takže máte doma doslova poklad - nemusíte na polévku vařit kus hovězího, stačí vařit popenec!
Ale vážně: i když je to rostlinka hezká, plazí se svými oddenky a hodně se rozrůstá. Já se ji zbavuji tak, že vytrhávám a pleju. Ale moc platné to není. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.