Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pomrzlé vřesovce

Od: tofi* odpovědí: 11 změna:

Dobry den,

pres zimu mi pomrzly vresovce :( Byly to silne asi 6ti lete rostliny - zhruba 0,5 m siroke. U kazdeho mi rustala jen jedna ziva vetvicka ostatni opadaly :( Sice kdyz jsme zkousela, tak to vypadalo, ze i ty opadane jsou zive, ale porad nic nedelaji. Na jare jsme je prihnojila a ted i ostrihala, ale stale nic nedelaji - tak premyslim jeslti je tam nechat (tedy jeslti mam nadeji, ze jeste obrazi - popripade do kdy cekat) nebo je vymenit.

No mco sem i je menit nechce, nebot byly opravdu krasne a vsichni je obdivovali, ale zase ted jsou opravdu nevzhledne :(

Diky moc

Tofi

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

2x

Pokud nejsou úplně mrtvé, zase obrostou - jako Zlatovláska, do bývalé krásy...

tofi*
hodnocení

Kez by, ale jak dlouho mam jeste cekat - copak v breznu jsme si rikala, ze mam jeste nadeji, ale ted i to prijde beznadejne. Sice kazdy ma jeden vyhon, ale opravdu nevzhledny a predzahradka vypada opravdu osklive. Tka bych nerada cekala az do leta a pak zjistila, ze to je k nicemu :(

jabraka*
hodnocení

0x

U vřesovců asi nepůjde o vymrznutí,ale asi uschly.I přes zimu chtějí zalévat,nebo je zaházet sněhem.

JABRAKA

tofi*
hodnocení

V zime jsem poctivez alevala - sousede na me koukali, jak na silence kdyz jsme v lednu behala cele odpoledne s konvemi - takze si mylsim, ze neuschly :(

hahanaj*
hodnocení

0x

tak letos prvně mám to samé a nejen já ale všichni co mají zahrádky přišli o vřesy ...ostříhala jsem je ,ale zelenají se jen některé výhony ,ještě vyčkám tak 14 dní a kdyžtak je vykopu

hodnocení

0x

Moje 3 růže, vymrzly úplně a u dvou vřesovců, zbyla jedna malá větvička. Stříhala jsem růže i vřesovce, kolem dokola, zda nenarazím, na něco zeleného, živého. U vřesovce zůstala jen 3 cm živá větvička. Vykopala jsem oba a pitvala kořeny. Nic živého. Růže to samé, všechno vymrzlé. To se nedá zachránit. Nasadím všechno nové a na zimu, je musím zabalit.

myse*

taky hlásím totální vymrznutí popínavých růží, ale snad obrazí zespodu, ještě si uchovávám naději...

Pomrzlé vřesovce

muskatka
hodnocení

0x

Dopadla jsem taky jako Vy přišla jsem o 7 pětiletých vřesovců je mě z toho na nic už jsem je vyhodila.Vřesy taky nejsou nic moc ale ty obrazí,ale vřesovce ne.Teď trnu zda vyraší traviny.

lidus*
hodnocení

0x

Letos vymrzlo kde co, mimo vřesu jsem přišla o několik skalniček a dokonce i o medunku a libeček.

limetka*
hodnocení

0x

Jednak asi vymrzly a také jsou to už dost staré rostliny - u vřesovců je třeba počítat s tím, že po pár letech se musí staré rostliny s holými větvemi vyměnit - nasadit mladé. Jinak se dá také namnožit hřížením - větvičku položit vodorovně, v půlce zasypat hlínou a zatížit kamenem - příští rok pak by měla mít kořínky, pak oddělit.

tofi*
hodnocení

Aha to jsme netusila - ja myslela, ze to jsou mnoholete rostliny. No dam jim jeste sanci a kdyztak je pak vymenim...

Ja tam mela spoustu odnozi mam je na mulcovaci kure, ktera je dole jiz hodne rozpadla takze se sami namnozili i jsem rozdavala odnoze, ale bohuzel ted to vymrzlo uplne a zustala vzdy jen jedna zelena vetvicka uprostred :(

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]