Nejste přihlášen/a.
Dobry den,
pres zimu mi pomrzly vresovce Byly to silne asi 6ti lete rostliny - zhruba 0,5 m siroke. U kazdeho mi rustala jen jedna ziva vetvicka ostatni opadaly
Sice kdyz jsme zkousela, tak to vypadalo, ze i ty opadane jsou zive, ale porad nic nedelaji. Na jare jsme je prihnojila a ted i ostrihala, ale stale nic nedelaji - tak premyslim jeslti je tam nechat (tedy jeslti mam nadeji, ze jeste obrazi - popripade do kdy cekat) nebo je vymenit.
No mco sem i je menit nechce, nebot byly opravdu krasne a vsichni je obdivovali, ale zase ted jsou opravdu nevzhledne
Diky moc
Tofi
Moje 3 růže, vymrzly úplně a u dvou vřesovců, zbyla jedna malá větvička. Stříhala jsem růže i vřesovce, kolem dokola, zda nenarazím, na něco zeleného, živého. U vřesovce zůstala jen 3 cm živá větvička. Vykopala jsem oba a pitvala kořeny. Nic živého. Růže to samé, všechno vymrzlé. To se nedá zachránit. Nasadím všechno nové a na zimu, je musím zabalit.
Jednak asi vymrzly a také jsou to už dost staré rostliny - u vřesovců je třeba počítat s tím, že po pár letech se musí staré rostliny s holými větvemi vyměnit - nasadit mladé. Jinak se dá také namnožit hřížením - větvičku položit vodorovně, v půlce zasypat hlínou a zatížit kamenem - příští rok pak by měla mít kořínky, pak oddělit.
Aha to jsme netusila - ja myslela, ze to jsou mnoholete rostliny. No dam jim jeste sanci a kdyztak je pak vymenim...
Ja tam mela spoustu odnozi mam je na mulcovaci kure, ktera je dole jiz hodne rozpadla takze se sami namnozili i jsem rozdavala odnoze, ale bohuzel ted to vymrzlo uplne a zustala vzdy jen jedna zelena vetvicka uprostred
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.