Nejste přihlášen/a.
dobrý den nebo ahoj. před 3 dny jsem si koupil rosnatku Drosera venusta viz. obrázky. dávám jí spoustu světla a vody (dočetl jsem se tak v návodech). Ale přesto se jí nedaří. Neroste a bledne. Spodní listy má zcela hnědé a bez života. Každý den jí rosím. Staram se o ní jak nejlépe umím. Když jsem jí kupoval musel jsem jí v kapse bundy donest domů ve větraném igelitu. Zdála se být v pořádku. měla by mít na ,,tykadlech" lepivou hmotu kterou loví hmyz, ale ty jí nějak neslouží. Bojím se že zhyne. Na jednom obrázku je moje a na duhém je tak jak by měla vypadat (ta už moje neni). Moc prosím o radu sebemenší.
Ahoj, vypadá hodně umořeně. V jakém jí máš substrátu? A pozor, ona tolik světla nevyžaduje, co znám kluky co dělaj masožravky, tak je mají tak nějak zastíněné síťovinou a dávají si pozor na polední slunce, to kosí všechny kytky. Měla by být v rašelině, v podmisce voda a né tolik slunce, světlo ano, ale ne přímé slunce.
jako že je k.O. kaput, nevratné poškození živého organismu, dávám jí tak 20% jestliže je zdravý střed...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.