Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, došly mi trvalky z jednoho zahradnictví. Teď by mě zajímalo zda je už můžu zasadit ven na záhon. Doma mi asi v miniaturních květináčkách nevydrží. Některé kytičky mi přippadají takové průsvitné snad se zmátoří v zemi. Přece jenom ta přeprava poštou
Děkuji za dpovědi M
Takových zahradnictví je asi víc - pošlou katalog s nádhernými obrázky, všechno to kvete a pak přijde poštou krabice mrzáčků, že jeden neví, zda to rovnou nedat na kompost. Proto jsem se naučila vybírat zásadně osobně.
Pěkné zahradnictví se najde v každém kraji. Nevím, odkud jste. Pokud ze středních Čech, dobře si vyberete v okrasných školkách v Žehušicích u Čáslavi. A ještě můžete přitom navštívit bílé jeleny. Pak je ještě v Čáslavi Starkl, ale to je taková zahradnická velkotovárna. Já mám ráda spíš ta menší zahradnictví.
U Pardubic je zase velice pěkné a dobře zásobené zahradnictví v Dubanech, je to nějak mezi Pardubicemi a Heřmanovým Městcem. I tam si pokaždé dobře vyberu.
A ty vaše chudinky zasázejte do země, myslím, že se Vám tam rychle zmátoří. Má být teplo a mrazíky jim už hrozit nebudou. Jaga.
Také jsou školky v Klešicích, asi 2 km od Heřmanova Městce. Ale tam se specializují spíše na okrasné stromy a keře.
Babojago / jéé to je jako kdybych Vám nadávala :D / děkuji za radu a tipy zahradnictví. Hmm jsem z Karlovarska. O jednom vím, ale to je nejméně 100 km tam a zpět. Samozřejmě není nad to si vybrat sama.Když jsme byli na dovolené na Moravě to jsem slintala. Tolik zahradnictví pohromadě jsem v životě neviděla. Výběr od techniky až po kytičky. Tady bohužel postavili obr obchoďáky, takže nám nic nezbývá než nakupovovat v nich předražené dovezené sortimenty.
Dneska u nás ráno bylo - 2 st. cestou domů z práce jsem tak myslela, jee kdyby kytičky byly už v záhoně jakpak by to asi přežily. Ve středu jdou už do záhonu ať se děje co se děje.Máme zahrádku mimo domov, takže ani přikrytí láhví nemůžu absolvvat.
Všechno bych dala ven. Nemáte náhodou bílou tkaninu, co se dává na zeleninu? Tkanina je lehounká a kytičkám neuškodí, jen pomůže. Tkanina může být na kytičkách i přes den až do poloviny května. Jen můj názor.
Určitě ne hned ven, pokud jsou jakkoliv zesláblé - přesaďte je do nových květináčů o něco větších a zatím, dokud se venku ještě trochu neoteplí, je nechte za oknem. V případě pěkného počasí klidně "vyvenčit" a na noc zase domů. Za deset - dvacet dní zesílí a pak už bych je vysadila do záhonu. S "renomovanými" zásilkovými zahradnictvími stejná zkušenost - špatná.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.