Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Můžu už zasadit trvalky v dubnu ven?

Od: mana*

Dobrý den, došly mi trvalky z jednoho zahradnictví. Teď by mě zajímalo zda je už můžu zasadit ven na záhon. Doma mi asi v miniaturních květináčkách nevydrží. Některé kytičky mi přippadají takové průsvitné snad se zmátoří v zemi. Přece jenom ta přeprava poštou :(

Děkuji za dpovědi M

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

des*
hodnocení

0x

Z jednoho zahradnictví takové žebráky posílají zásadně.Zasázejte je a udělejte nad nimi takový pidiskleníček,líp se uchytí.

mana*
hodnocení

Díky Des. No s těma zahradnictvíma je to asi stejný. Nechala jsem si poslat od třech a je to stejné. Škoda, že tu jsou jenom obchody typu ...max.

skrap*
hodnocení

0x

Jednu osvědčenou radu ale nééé moji babiččinu. Na noc přiklopit pětilitrovkou sklenicí při východu slunce rychle odklopit snadno se spaří v noci chrání před chladem a rychleji zakoření.

hodnocení

0x

Takových zahradnictví je asi víc - pošlou katalog s nádhernými obrázky, všechno to kvete a pak přijde poštou krabice mrzáčků, že jeden neví, zda to rovnou nedat na kompost. Proto jsem se naučila vybírat zásadně osobně.

Pěkné zahradnictví se najde v každém kraji. Nevím, odkud jste. Pokud ze středních Čech, dobře si vyberete v okrasných školkách v Žehušicích u Čáslavi. A ještě můžete přitom navštívit bílé jeleny. Pak je ještě v Čáslavi Starkl, ale to je taková zahradnická velkotovárna. Já mám ráda spíš ta menší zahradnictví.

U Pardubic je zase velice pěkné a dobře zásobené zahradnictví v Dubanech, je to nějak mezi Pardubicemi a Heřmanovým Městcem. I tam si pokaždé dobře vyberu.

A ty vaše chudinky zasázejte do země, myslím, že se Vám tam rychle zmátoří. Má být teplo a mrazíky jim už hrozit nebudou. :) Jaga.

doplněno 23.04.12 12:43:

Také jsou školky v Klešicích, asi 2 km od Heřmanova Městce. Ale tam se specializují spíše na okrasné stromy a keře.

mana*
hodnocení

Babojago / jéé to je jako kdybych Vám nadávala :D / děkuji za radu a tipy zahradnictví. Hmm jsem z Karlovarska. O jednom vím, ale to je nejméně 100 km tam a zpět. Samozřejmě není nad to si vybrat sama.Když jsme byli na dovolené na Moravě to jsem slintala. Tolik zahradnictví pohromadě jsem v životě neviděla. Výběr od techniky až po kytičky. Tady bohužel postavili obr obchoďáky, takže nám nic nezbývá než nakupovovat v nich předražené dovezené sortimenty.

Dneska u nás ráno bylo - 2 st. cestou domů z práce jsem tak myslela, jee kdyby kytičky byly už v záhoně jakpak by to asi přežily. Ve středu jdou už do záhonu ať se děje co se děje.Máme zahrádku mimo domov, takže ani přikrytí láhví nemůžu absolvvat.

viky*
hodnocení

0x

Všechno bych dala ven. Nemáte náhodou bílou tkaninu, co se dává na zeleninu? Tkanina je lehounká a kytičkám neuškodí, jen pomůže. Tkanina může být na kytičkách i přes den až do poloviny května. Jen můj názor.

limetka*
hodnocení

0x

Určitě ne hned ven, pokud jsou jakkoliv zesláblé - přesaďte je do nových květináčů o něco větších a zatím, dokud se venku ještě trochu neoteplí, je nechte za oknem. V případě pěkného počasí klidně "vyvenčit" a na noc zase domů. Za deset - dvacet dní zesílí a pak už bych je vysadila do záhonu. S "renomovanými" zásilkovými zahradnictvími stejná zkušenost - špatná.*cert*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]