Nejste přihlášen/a.
Vyvrtali jsme díry, nasypali do nich dusičnan draselný, zalévali horkou vodou do rozpuštění dusičnanu. A teď čekáme...
Napadlo mě, když někteří likvidují pařezy solí, zda bych do těch děr ještě nemohla nasypat sůl a taky ji zalévat, aby se vstřebala.
Nevím však, zda by v pařezu neproběhla nějaká nežádoucí chemická reakce, díky které by pak pařez nešel podpálit?!?
Díky za rady!
Já potřebuju odstranit pařez ořechu, do hloubky 50cm jsem ho obkopal kolem dokola, podpaluju ho už půl roku a parchant pořád drží, bohužel je na špatně přístupném místě, takže se tam nedostanu ani traktorem nebo autem, abych ho vyvrátil. Dokonce jsem zlomil i jeden rýč . Takže by mě také zajímalo co s tím?
nejhorsi je parez zapalit,drevo castecne zuhelnati a brani prirozenemu rozkladu,pockat az schnije ospodu a zbytek vykopat ,taky jsem to kdysi udelal.
odkopej to více,půl metru na ořech je málo,minimálně 120cm, do šířky ale i do hloubky,uřezej kořeny a sežeň si hupcuk( ideálně 3,2 tuny nebo více) a ten uvaž za další strom (silný) ,druhý konec k pařezu a vyvrať ho,pokud klade odpor tak hledej kořeny a kopej.Je to práce na hovno ,ale když nemáš přístup těžké technice tak tohle je ideální a jisté že ho dostaneš.Vypalovat ho nemá cenu.
nebo si najdi kam by jsi ten traktor nacpal a sežeň dlouhé ocelové lano.Ale bez odkopání to ani traktorem nepůjde.Nějakým zetorem určitě ne.
pokud jste z královehradeckého kraje tak bych vám to vykopal.bohužel se tím zabývám.
Když už jste u pařezů, udělali různé úpravy, můžete vyzkoušet následující. Pařezy odkopat, motorovou pilou uřezat, až na úroveň země, aby šel pařez zahrabat hlínou. Čas a mravenci, udělají svoje. Jen můj názor.
doplněno 20.04.12 21:25:Nejlépe, když je ořezaný pařez, tak 3 cm pod zemí.
Polínku roundup pařez nerozloží,je určen k tomu,aby zastavil růst plevelů,aplikací na list.
JABRAKA
Aplikuje se na list, ale zastaví růst plevele, tím, že se listy vtřebá a dostane se až do kořenů.
Konkrétně zablokuje enzym, který je součástí biosyntézy aromatických aminokyselin a jeho zablokování vede k narušení tvorby bílkovin.
Jinak podle reakcí na internetu ho lidi s úspěchem používají na pařezy, ale musí aplikovat na "živé" čerstvě uřezané části potíráním. Nebo případně vyvrtáním několika děr a nalétím dovnitř.
jabraka ,,nemáte až tak pravdu,,,je to i na plevel ale i na pažezy.A jak se pokácí strom ,tak se tím potře a strom se rozloží.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.