Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Broskvoň nekvete 4 roky

Od: lichoresnice* odpovědí: 13 změna:

dobrý den, máme brosvoň čtvrtým rokem a ještě nikdy nekvetla. četl jsem, že by měla plodit již po 2 - 3 letech. čekal jsem letos alespoň květ a zase nic. děkuji za odpovědi k tématu.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Čím kratší větvičky broskve, tím více plodů.

Broskvoň nekvete 4 roky

hodnocení

1x

Jen informace: Jak to udělat, když broskve má dlouhé větve a nerodí. Zkrátit a dát výživu.

Broskvoň nekvete 4 roky #2
lichoresnice*
hodnocení

kdy doporučujete stříhat? pouze v březnu?

děkuji

Můžete stříhat ještě nyní. Jen když budete potřebovat uříznout hlavní větve, tak konce rány natřete barvou. Stříhejte opatrně, aby jste si zbytečně nepolámal květy.

doplněno 22.04.12 09:55:

Tady se můžete podívat: Kdy co stříhat na zahradě. zahrada.zjev.cz/...

lichoresnice*
hodnocení

níže přikládám obrázek, budu rád za radu, jak stříhat:

Broskvoň nekvete 4 roky #3

Dobrý den Licho. Nebyla jsem u PC, tak odpovídám, až nyní. Broskvičku máte nádhernou, jen nebyla, moc stříhána. Nevadí. Pokusím se napsat, co bych s ní udělala já, aby měla na další rok hodně broskviček.

Žlutá barva, budou hlavní výhony. Snažte se, aby střed koruny byl volný, pro sluníčko.

Hlavní větve musíme zkrátit. To je červená barva.

Číslo 5, zdá se, že roste do středu koruny, musí ven. Vyříznout.

Modrá barva _ větvičky vypadají, že jsou suché, ustřihnout.

Podle obrázku, nejsou vidět všechny větvičky, které jsou nové. Zkracujte vždy větev tam, kde zůstane na konci, nová větvička. První bych zkrátila hlavní výhony. Ustříhám, vše co je suché. Nyní jdu po hlavních větvích a každou větvičku, která je nová ( zelená,) zkrátím stačí jen o jedno očko. Větvička vyrazí novou odnož, která bude na další rok kvést. Když je větvička moc dlouhá, necháváme nejvíce 5 květů, zbytek zkrátíme.

Když se nezkrátí hlavní výhony, neobrazí spodek broskve, který je bez nových přírustků.

Nakonec, dívejte se na broskvičku svým pohledem, jak má broskev vypadat, jako strom. Jen se snažte, aby střed broskve byl volný a větve nebyly moc dlouhé a vyholené. Dlouhé větve se vylamují. Když dáte po ostříhání broskve fotku, budu ráda. Viky

Broskvoň nekvete 4 roky #4
lichoresnice*
hodnocení

děkuji za podrobný návod, strom jsem ostříhal a budu se těšit na příští rok.

Dobrý den Licho. Pro broskev je ostříhání to nejlepší. Nezapomeńte dávat broskvičce výživu.

V současné době je na trhu k dostání i speciální hnojivo určené přímo pro broskvoně. Rozpustné hnojivo, pokud jej pro přihnojování broskvoní zvolíte, by mělo obsahovat všechny potřebné živiny včetně mikro prvků, a to ve snadno přijatelné a vysoce účinné formě.

Broskvoně se tekutým hnojivem přihnojují jednou týdně či ob týden, hnojivová zálivka by měla přijít na mírně vlhký povrch půdy. Tuto rychle dostupnou výživu lze kombinovat i s jarním či podzimním hnojení hnojem.

To je z odkazu. ireceptar.cz/...

Přeji velkou úrodu.

vladiim*
hodnocení

0x

eště bych čekal, snad ešte snad ani stromy nekvedou ne?! O.o určitě bych zkusil na zimu ostříhat

hodnocení

0x

Nepíšete, zda broskev, každý rok stříháte? Broskev rodí na loňských větvičkách. Větvičky jsou nazelenalé. Když broskev nebudete stříhat, větve stárnou a přírustky, budou malé. Dáváte na podzim, nebo na jaře, kolem stromu, nějaké hnojivo? Jak je broskev velká?

doplněno 19.04.12 22:46:

Letos ještě můžete broskev ostříhat. Stačí, když zkrátíte všechny loňské větvičky o deset cm. zahrada.cz/...

lichoresnice*

ano, stříhám každý rok. hnojivo jsem zatím nedával, stromek je už zhruba 170 cm vysoký. meruňka vedle už odkvétá, broskvoň už se zelená ale bez květu.

Dobrý den, vaše broskev nemá výživu. Chce to rozpustit hnojivo přímo na ovocné stromy ve vodě a dát stromu výživu. Tady jsem vám dala odkaz, co vše broskve potřebuje. zahrada.cz/...

Na každé větvičce, která byla v březnu 2012 ustřižená, nahoře vidíte zelené listečky. Takto vypadají broskve, každý rok.

Broskvoň nekvete 4 roky #5
des*

Na rozdíl od jiných,zásadně broskve nestříhám,rostou jak vrba a neplodí.Stříhám jen v tomto čase suché větvičky.

doplněno 20.04.12 11:00:

Květy rostou hlavně na koncích větviček,když je ustřihnete,nemá co kvést.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]