Nejste přihlášen/a.
jak se jmenuje a kde seženu postřik na okrasné keře,aby je neničil pes svým močem
Možná by pomohlo toto: exo-eko.cz/... S tímto obchodem mám dobré zkušenosti, klidně platím i předem bankovním převodem - alespoň dosud. Možná najdete na jejich stránkách i něco dalšího.
Ale jistě bude podobný přípravek i ke koupi v chovatelských potřebách.
Nepomohla by nějaká nenápadná ohrádka, aby se pes nedostal až na keř? Je pravda, že mí psi si s oblibou vyhledávali na močení rododendron. Ale byly to už veliké keře a tak jim to asi moc nevadilo. Také jsem viděla čůrací sloupky, ale účinnost nemohu posoudit.
Také na internetovém obchodu www.baron.cz koupíte nějaký odpuzovač, měli jsme ho, celkem i fungoval, ale název už si nepamatuju, zkuste se mrknout. Jenže vám to stejně smyje déšť a budete muset stříknout zas a pejsek je určitě vytrvalejší ve svém konání, takže ta ohrádka, jak radí Lidka, by asi byla nejlepší.
Když jsem si na stejný problém stěžoval známému chovateli, tak mi prozradil, že je jediná možnost. Pes totiž nikdy neznečistí vodu na pití, prý stačí dát ke každému stromečku či kytce misku s vodou. Já to nezkoušel, protože mám 140 tůjí a tolik misek si na zahradě neumím představit. Nakonec jsem udělal jakoby předplůtek, aby na ně nedočůral.
Pes si značkuje každý roh, keř a pod. na svém pozemku. Když nechci, mít každý roh na chalupě označkovaný, tak občas 2x ročně, každý roh, postříkám pepřovým sprejem, stačí jen trochu. Okrasné keře. Takové tyčinky, co dříve se dávaly na praporky. Stačí dát ke keři a postříkat. Když je keřů více, stačí dát po celé ploše tři tyčky. Pes se místu zdaleka vyhne, hlavně si to pamatuje. Na druhou stranu, je dobré udělat místo na zahradě, kde pes, nohu může zvedat a vykonávat potřebu. Jen informace, jak se to také dá dělat.
Přesně, jak radí Viki.Psi nesnášejí pepřový spray a tak by postříkání mohlo psy odradit.
Ale jinak pes je pes, značkuje si své teritorium a nedá si do toho páníčkem mluvit. Mně nejvíc pomohlo, dokud jsem měla svého labradoráka, pěkný plot do zahrady a bytelnou branku. A pejsák si čural jen venku. Jaga.
Dobrý den přátelé. Děkuji za vaše rady.Překvapil mě váš zájem mě pomoci radou. Musím ale upřesnit mou otázku.Nejedná se o zahradu mého domu ani o mého pejska,ale o pozemek kolem panelového domu kde jsme si všichni vysázeli okrasné malé keříky a bohužel nedomysleli jsme, že kolem nás budou procházet páníčkové s pejsky a nechají je značkovat naše keříky. Máme jich šedesát kusů a už jsme o deset keříků přišly právě z těchto důvodů. Proto jsem se obrátila o radu touto cestou a moc Vám všem děkuji jménem nás všech majitelů tohoto domu.
Určitě máte keříky v nějakém seskupení? Jak jsem psala nahoře, jen dát drát. Stačilo by, malé násady, ( jako od praporků, ) umístit kolem seskupení ( vzdálenost od seskupení, 10 cm ) a natáhnout kolem, ve výšce 30 cm, od země drát. Tyčky postříkat pepřovým sprejem. Mělo by to fungovat i venku před domem. Tyčky jsou malé, dřevěné, nebudou rušit a drát nebude vidět. Jen můj názor.
doplněno 20.04.12 22:38:Pepřovým sprejem, nikomu neublížíte, pejskové se budou z daleka vyhýbat onomu místu.
doplněno 21.04.12 00:00:Co vyzkoušet, jen dřevěné tyčky, postříkané pepřem, bez drátů? Pak stačí sledovat pejsky, ( z okna ) jak na to reagují.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.