Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak pestovat primulky?

Od: jarka01* odpovědí: 4 změna:

prosim koupila jsem si nekolik barev primuek v kvetinaccich ted mi kvety odrostly ,mam je dat na skalku a pujdou mi pristi roky?Nebo je to letnicka diky za radu.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Primulka přežije naší zimu, může se dát na zahrádku, nesnáší přímé sluníčko.

Prvosenka bezlodyžná je na péči nenáročná. Potřebuje dostatek světla a pravidelnou zálivku. Vzhledem k tomu že se jedná o vytrvalý druh, nemusíte ji po odkvětu vyhazovat. Dobře snáší i naše zimy a proto ji lze vysadit na záhon do zahrady. Díky své otužilosti ji ani po koupi nemusíte držet jen v bytě. Potěšit může na zápraží, na terase, za oknem. Nevystavujte ji jen přímému slunci a silnému větru, přeci jen se jedná o květinky předpěstované ve skleníku a prudký přechod do příliš "drsných"podmínek by jim neudělal dobře. Pro pěstování primulek v bytě bude ideální chladnější, stanoviště u okna s teplotou v rozmezí 15 _ 18 ° C. Primuli se nedaří v blízkosti ústředního topení a je lepší ji umístit do méně vytápěné místnosti.

Primulky hnojíme 1x za 14 dní tekutým hnojivem pro pokojové rostliny. telereceptar.cz/...

imrous*

Ničeho se nebojte, šup s ní ven. Právě teď je ideální počasí.

hodnocení

0x

Mívali jsme každoročně na zahrádce keříky primulek, které bohatě kvetly.

Jenže ty, které nyní koupíte v supermarketech za 20 korun, jsou spíš na jedno použití. Rychle vyhnané, nadopované chemií, aby měly pěkný květ - a konec.

Je to spíš taková sázka do loterie - buď a nebo. Jedna známá jich každý rok vysadí několik, některé zajdou, jiné vydrží. A když jí vydrží, tak žijí nejdéle 3 roky a pak zajdou taky. Zkusit to můžete, třeba budete mít štěstí a půjdou Vám.*placni* Jaga.

limetka*
hodnocení

0x

Po odkvětu můžete zkusit zasazení, ale většinou stejně uhynou, jen modrá a žlutá mi vydržely venku další dva roky, kvetly méně a méně a třetím rokem už tam nebyly - jsou opravdu na jedno použití a mně je to vždycky líto, tak už je ani nekupuju.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]