Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ostříhání smrku po přesazení

Od: bucifal odpovědí: 11 změna:

Dobrý den,přesadil jsem asi metr vysoký smrk.Mají se také ostříhat,zkrátit větve jako u ovocných stromů,aby nevyschly?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

2x

Nestříhat... Jehličnany ne...

uska*

Takto vypadají obyčejné smrčky stříhané dvakrát ročně. Je jim 15 let.

doplněno 14.04.12 21:41:

foto se nezdařilo, tak druhý pokus

Ostříhání smrku po přesazení
limetka*

Uska - to není "obyčejný" smrček, to je Picea conica, ne? Tento tvar je pro něj typický.

ttt*

Já bych ho ostříhala na " mráčky ", jestli je to konika, zevnitř stejně prosychá.

uska*

Opravdu je to obyčejný smrček donesený jako sazenička ze smrkového lesa. Jen je tak od mala stříhán.

buss

Se mi nezdá, že by obyčejný smrček tak zhoustl.

mowla*

Ale jasně - jehličnany snáší řez dobře, mnohé i hluboký...

Ale ne čerstvě po přesazení...

ttt*

pěkné, dobrý nápad

hodnocení

0x

Dobrý den. Smrček po přesazení, chce jen vodu, vodu, vodu. Když bude sluníčko a hodně teplo, můžete smrček zastínit, nebo také ho celý pokropit vodou. Není to nutné, ale smrček bude mít nejlepší podmínky, aby přesazení přežil. Nynější počasí je ideální.

doplněno 14.04.12 20:33:

Nestříhat, to je jasné.

doplněno 14.04.12 22:28:

Až smrček, který je nyní přesazený se uchytí, to poznáte podle přírustků, potom jej můžete stříhat, jak chcete.

Tady jsem vám našla odbornou odpověď, kdy je možné stříhat přesazené smrčky.

Řez smrků v živém plotu se provádí v období plně vyzrálých výhonů, tj. asi v červnu a teprve až v době, kdy dorostou do námi požadované výšky. Řežou se boky i vršek dle potřeby, jednotlivé rostliny by se však neměly zkracovat o víc než 1/2. Záleží i na tom, jak dlouho je máte vysazené - pokud již delší dobu (min. 3 roky) a jsou dobře zakořeněné, ty se mohou zakrátit víc než mladé rostliny.

marigreen.cz/...

polinek*
hodnocení

0x

smrky se nestříhají! My jsme přesazovali smrky ještě vyšší a s velkým balem a všechny se ujaly. Asi 7 smrkůa rostou.Než pořádně zakoření,tak zalét ale ne aby se nořily ve vově. Normálně.

borax*
hodnocení

0x

Rozhodně nestříhat! Tedy pokud to nemáte na živý plot. Smrk tím uplně zničíte, jestli chcete normální jako je v lese nebo všude jinde, tak nechat tak! V lese je taky nikdo nestříhá, smrk neobráží jako listnáče.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]