Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak pěstovat Magnólii?

Od: helinka1984* odpovědí: 13 změna:

Dobrý den, chci si koupit Magnólii, buď Magnólii Soulangiana nebo Liliflora, Susan...

Pročetla jsem informace na netu...doporučuje se ji sázat v březnu či dubnu, takže je teď ideální období, že?

Zajímalo by mne, jak o ni po zasazení pečovat (jak moc zalít)...jak hluboku ji sázet? atd...

Dočetla jsem se, že potřebuje výživnou hlinitou kyprou půdu, která je stále dostatečně vlhká, že nejsou dobré půdy jílovité, těžké, ale i extrémně vysychyvé a silně vápanaté...ale jak mám zjistit jakou půdu tam mám? Nebo mám projistotu nakoupit nějakou zeminu a do té ji zasadit? Pokud ano, jakou?

Dále psali, že je důležité, aby bylo propustné i podloží, ale jak to udělat?

Bude stát před chatou orientovanou na jih..budu na ni mít krásný výhled z terasy...je to můj vysněný strom, tak bych nerada něco udělala špatně...

Jsem začátečník a budu moc ráda za Vaše rady...

Jak pěstovat Magnólii?

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

des*
hodnocení

0x

Magnolie je veliký keř.Proto vybereme stanoviště kde je místo.Zasází se tak hluboko jak rostla.Nevyžaduje žádné extra zacházení je nenáročná.Semtam se odstřihnou suché větvičky.Než pořádně zakoření zalévejte.

hodnocení

0x

Mám magnolii Suzan, tmavě červenou, už asi 4 roky. Dostala jsem ji v květináči v dubnu a hned ji nasázela. Dneska je vysoká asi 3/4 m a má nasazených plno poupat. Hlínu jsem vylepšila přidáním směsi na dřeviny, z Baumarktu. Jinak s ní nedělám nic, často ji zalévám, občas hnojím hnojivem Kristalon. Jak píše Děs, je pro ni potřeba hodně místa a to jsem kapku podcenila. Blízko ní jsou další rostliny a jak se magnólie rozrůstá, budu ty ostatní muset zřejmě přemístit. Jinak je to nádherná rostlina, jen škoda, že nekvete déle. Jaga.

des*

Ona je krásná i v listu a napodzim jak z ní visí ta krásná rudá semínka,stojí za to ji mít.

Jak pěstovat Magnólii? #2
ola®

Máte ji 4 roky a už je vysoká přes 3metry? Moc prosím, nemůžete sem dát fotečku? Mám taky Suzan, koupila jsem ji na podzim v květináči a byla vysoká cca 70cm. Zimu krásně přežila a má nasazeny poupata. Rozrůstá se Vám spíše do šířky? kolik má asi teď obvod? A moc prosím ještě jedno, jak dlouho kvete? Dočetla jsem se, že Suzan vykvétá později, schválně je prý tak vyšlechtěná, aby ji nešlehly mrazíky. Tak jsem zvědavá, jak dlouho květy vydrží...

helinka1984*
hodnocení

Kdy a jak dlouho Vám kvete?

des*

Kvést by měla během 14dní ,asi měsíc.Bydlíme u Brna,tam kvete všechno brzy.Už máme odkvetlé mandloně.

hodnocení

0x

Dobry den stanoviste dobre rozmyslete,nesmi na ni prazit slunce,ma rada svetlo,ale prime slunce nesnasi.Do stinu take ne,nekvetla by vam.Vyhloubete vetsi jamu60-80cm,muzete dat na dno drenaz,drt sterk, ale hlavne pripravte si zem,tak,ze promichejte dost s raselinou a zetlelym hnojem+ kompost,muzete trochu pisku,proste aby mela propustnou zem.Zalivku potrebuje vydatnou,alespon nez poradne prokoreni do hloubky.Pokud nemate zeminu budete kupovat,tak vetsi mnozstvi.Ted nevim jestli prodavaji primo na vysadbu magnolie a ji podobnych.Asi bych se ptala a kdyztak volila substrat na konifery,koupila bych i samotnou raselinu a promichat s ornici .hodne na dno bych stejne dala zetlely hnuj.,tak aby na nej koreny dosahly za nejaky rok.,primo ke korenum nyni nesmi prijit.Ma rada kyselejsi pudu.,taktez vodu radej destovku.

lm®

Také se chystáme koupit magnolii.Všude čtu ,že vyžaduje spíše kyselejší půdu.Mohu tedy použít substrát pro rododendrony?

des*

Jak jsem psal,máme ji v místě,kde se léta nehnojilo,jen padá a tlí listí.

ano muzete dat substrat pro Rhododendrony a jine vresovistni rośtliny.

limetka*
hodnocení

0x

Helinko, teď kvetou, tak se rozhlédněte, kde všude je lidi mají, je opravdu nenáročná, ani ten jih nebude vadit, když ji v prvních letech nezapomenete v létě pořádně zalévat. Pokud nemáte vyloženě vápenatou půdu (Pálava, Moravský kras nebo Koněprusy), tak se nebojte zasadit bez kupování nějakých speciál substrátů. Nebo jen vyhrábněte trochu zeminy v listnatém lese a hoďte při výsadbě pár lopat pod kořeny. Jediné, co mne na magnolii mrzí je, že občas na jaře chudině namrznou květy (letos hnědé "na tabák")

helinka1984*

O vikendu jsem se v parku pokochala Magnoliemi...a prave jsem si rikala, proc maji kvety misty nahnedle...takze to je od mrazu.

Porad nevim, ke ktere z v dotazu uvedenych odrud se priklonit, ktera kvete dele, je mene ohrozena chorobama, proste je lepsi volbou:)?

limetka*
hodnocení

0x

Chorobami nějak magnolie netrpí, např. Magnolia stellata - to je taková ta roztřepená - kvete o týden až dva dřív, než soulangiana. Výběr ja už jen a jen na vás, také je otázka, co v zahradnictví seženete, protože jich je asi deset druhů, ale některé u nás nepotkáte.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]