Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pěstování kamzičníku po odkvětu

Od: jarmulka odpovědí: 7 změna:

dobrý den,prosím o radu jak dál pěstovat rostlinu kamzičník po odkvětu.vždy na jaře si tuto rostlinku koupím,zasadím do záhonu-dám dle literatury zeminu jakou má mít,krásně kvete i déle,pak odkvete-seschne-a jakoby mi pak zmizí a další rok se už neobjeví,místo na zimu přikryji chvojím.dle literatury by měla být nenáročná,nikde jsem zatím nečetla,že by měla zatahovat,co člověk dělá tedy špatně,věděl by někdo nebo má někdo s touto pěknou jarní kopretinkou nějaké zkušenosti.děkuji za případné odpovědi

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Co dělají moje kytičky? Kamzičník _ kytičce říkáme, žluté sluníčka. Máme jednoduché kvítka a plná kvítka, dělají krásné trsy. Mám je nasazené na sluníčku u tulipánů, hodně je stříhám do vázy. Čím více je stříhám, tím déle kvete. Když odkvétá a žloutne, nasázím kolem letničky. Nic s tím nedělám zázračného, jen pravidelně hnojím, na další rok, opět žluté sluníčka vykvetou.

jarmulka
hodnocení

díky za odpověd,paní viky ,chci se zeptat čím tuto rostlinu hnojíte,já moc hnojiva v zahradě nepoužívám,protože mám a každým rokem "děláme" kompost, také si "vyrábím" listovku, takže toto vše pak míc hám,mluvila jsem s jednou skalničkářkou a ta říkala,že když toto mám,že nemusím hnojit.také rašelinu používám k té či oné rostlině,kde je potřeba.k této rostlině jsem ale ani nedávala rašelinu.pořád nevím co dělám špatně-kamzičník kvete pak odkvete-seschne a rostlina je pryč.co dělat aby neodešla-už vloni-/na jaře jsem koupila/ a do podzimu se ztratila a letos na tom místě nic není vidět.měla by být trvalá ,ne,že by zatáhla,nevím.spíš je fuč.díky za odpověd.

Dobrý den paní Jamulko. Kamzičník- Žluté sluníčka, jak jim říkáme, hnojíme Celeritem, jako všechny ostatní květiny a stromy na zahradě. Vždy, když je sníh, tak rozhodíme hnojivo do sněhu. Nedovedu vám říct, zda stačí kompost, nepoužíváme ho. Trochu hnojiva bych ke kytičkám dala. Nemusíte moc. Jak popisujete, že vám kytičky odkvetou a zajdou. Ráda nakupuji kytičky, když nějaké pěkné, kvetoucí vidím v marketu. Už vím, že i když jim dám všechnu možnou péči, tak dlouho nevydrží, zajdou. Jsou to kytičky, rychlené. Prosím vám, můžete vyzkoušet koupit si Kamzičník- sluníčko, někde přímo od zahradníka? Tam většinou máme nějakou jistotu, že to není narychlené. Jinak je to nezmar obecný, nic kytičku nezničí. Držím vám palce, určitě to letos vyjde.

jarmulka
hodnocení

dobrý den,díky paní Viky za informace,zkusím s tím hnojením, jen chci podotknout,že zásadně nekupuji rostliny v supermarketech,jsem nebo žiji v malém městě,zahradnictví u nás moc nejsou,takže musím jet do většího města do zahradnictví k zahradníkovi a nebo kupuji jak u nás ,nebo v tom městě na tržišti již od známých prodejců,co rostliny zároven pěstují a pak jezdí proodávat.jinak ale mám zkušenost,že tuto rostlinu zas ale málokdo má či pěstuje.zkrátka a dobře se u nás dost špatně shání,proto mne celkem docela štve ,že mi vždy /asi/zajde.i když tomu věnuji stejn ě jako ostatním rostlinám dost péče,díky.

09.04.12 06:40
hodnocení

2x

.

Pěstování kamzičníku po odkvětu

fran
hodnocení

0x

Kamzičník je opravdu nenáročný, možná je ten váš "přepečovaný". Já ho pěstuji na místě kde bývala skalka, v "nezahradní" půdě, u lesa a teď ho navíc stíní poléhavý keř. Hnojím cereriten a velmi zřídka. Jenom trochu pleju a ustřihnu pár květů do vázy. Je na jednom místě snad 40 let. Otočený na jihovýchod, na zimu nepřikrývám.

jabraka*
hodnocení

0x

Vedle paneláku bydlí stará paní,která má podél plotu záhon kamzičníku,jen ho občas vypleje.Obdivuji jej už mnoho let a pořád kvetou a kvetou.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]