Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Už máte slimáky?

Od: haninka* odpovědí: 12 změna:

Viděl jste už někdo letos slimáka? Bylo docela teplo a v Praze ještě nic. Myslíte že by mohli vymrznout při těch děsnejch mrazech co byly letos?

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ahasver4*
hodnocení

1x

Někdy mám pocit,že slimáci přežijí i atomový výbuch...Je na ně ještě brzo a tady to dokonce vypadá i na mráz.

mowla*
hodnocení

0x

Nooo - letos žádné extrémní mrazy nebyly - a v Praze už vůbec ne...

D-)

Nevymrzli - jen je ještě brzy...

1jara*
hodnocení

0x

Myslím že mrazy je moc neohrozily. Slimák si zalezl hlouběji, tak teď bude chvíli trvat než vyleze

hodnocení

0x

Určitě jim vymrznutí nehrozí, už jsou v akci.

Už máte slimáky?

hodnocení

0x

Zklamu Vás, Haninko. Je to už asi 3 neděle, možná i víc, šla jsem z domu jenom po zápraží do schránky pro poštu. Mírně mrholilo a představte si, že jeden mladý, asi 2 cm dlouhý už se plazil po zápraží. Hned byl placatý. A já poznala, že nepomohly ani ty veliké mrazy. Máme se zase na co těšit.*cert*Jaga.

stribrnak*

oni ty slimáci mají rádi sůl,posolte je a oni odpovědí

marita*
hodnocení

0x

Můžu potvrdit, že běžec opravdu slimouše likviduje. Já je nemám, ale známý ano a moc si to chválí.

kato*

Těm běžcům fandím,ale já letos nasadím do boje tohle. biocont.cz/...

buss
hodnocení

0x

Kdybych solil běžným tempem, tak už mám soliště..., Ferramol na ně.

fran
hodnocení

0x

Slimáci určitě vyčkávají v krytu, mají dobrá čidla...Připlavil mi je až vloni (nebo jejich vajíčka nebo čím se množí) potůček. Spoléhám na lidskou sílu - svojí. Po setmění vezmu kelímek, baterku a večer co večer hodinku sbírám...asi vypadám jako takový zvlášně postižený:)člověk...až není žádný slimák v dohledu. Letos se uvidí, jestli jsem je trochu zabrzdila. Také prý padají do zanořené nádobky s pivem, ale - kdo ví?

lemar0

Slimáky jsem už likvidovala v polovině března - u studny pod prknem. Byli tam 4 velcí a asi 5 malých. Sbírám je do odříznuté plastové lahve a solím. Hrozně to ale v teplých dnech smrdí a kvasí. Nesmí se sbírat plná nádoba. Vloni jsem za jeden sběr měla 7 litrů slimáků. Hrůza! Nádobu s pivem jsem také používala, opravdu se do nich mnoho chytí. Jen mi vadí to kupování piva! Lena

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]