Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pěstování jahod v truhlíku

Od: lucy* odpovědí: 5 změna:

Mám dotaz - chtěla bych zasadit na balkon ( terasu) truhlík s ´lesníma´jahodama. Můžete mi poradit který druh a jestli by plodily už v létě jahody při zasazení nyní na jaře? Na balkon svítí půl dne slunce. Předem díky za radu.:)

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

poiu*
hodnocení

0x

Zdravím Vás, nevím, jestli se dají koupit lesní jahody, spíš bych to viděl na měsíční, které jsou podobné.

fithall.cz/...

hodnocení

0x

Měsíční jahody se dají pěstovat v truhlíku. Na balkoně budou výborný. Když dáte do velkého truhlíku třeba 1o kusů jahod měsíčních, za rok se vám rozrostou a budou se plazit dolů. Musí se každých 14 dní přihnojit, aby jahoda měla dost živin. Výhoda je, že před zimou, než přijdou mrazy, když jahodám zaschnou listy, se zalijí a uloží se do chladna do sklepa. Jahody přežijí přes zimu, na další rok, opět ožijí. Je to moje vlastní zkušenost. Na jaře, jsem jahody z truhlíku zasadila do země a byla jsem zvědavá, co udělají. Měsíční jahody se rozrostly na 2x2 metry a jahůdek bylo na chalupě až do zámrazu. Letos budeme na chalupě, malé jahůdky pěstovat v truhlíku zase, jen tak pro radost.

doplněno 06.04.12 20:36:

Měsíční jahody, nyní venku.

Pěstování jahod v truhlíku

hodnocení

0x

Lesní jahody se v truhlíku, nepodaří namnožit a pěstovat. Pěstují se měsíční jahody, plody jsou velikostí stejné, některé i větší.:)

Zahradníci většinou na prodej vypěstují do kelímku, jeden druh, který se prodává nyní. Tyto jahody, když se dají do země, nebo do truhlíku, budou letos mít jahody.

:)

Druhy měsíčních jahod

Rujana,

Delicious

Baron Solemacher

japlaja
hodnocení

0x

Jahody jsem loni zasadila na jaře (do proutěného košíku s folií na dno aby zem nevypadávala) 10 sazenic na terásku.Vybrala jsem si 2 odrůdy,prodejce mi je doporučil jako velké a chutné a měl pravdu,ůroda byla skvělá :-D Ke konci léta jsem již dokupovala další koš,bylo hodně odnožů a bylo mi líto je vyhodit.Podle mě je jedno jaké jahody zasadíte,záleží na Vás,ale určitě se nebojte,na balkoně se jim bude dařit a plodit budou v létě :))

limetka*
hodnocení

0x

Lucy, měsíční jahody se mi dařily lépe v samozavlažovacím truhlíku než volně v půdě. Na podzim jsem je z truhlíku vytáhla, trsy rozdělila na dvě části a zasadila do volné půdy přes zimu. Letos na jaře šly zase do truhlíků a už začaly kvést. Takže si myslím, že na balkon jsou úplně ideální.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]