Nejste přihlášen/a.
Mám dotaz - chtěla bych zasadit na balkon ( terasu) truhlík s ´lesníma´jahodama. Můžete mi poradit který druh a jestli by plodily už v létě jahody při zasazení nyní na jaře? Na balkon svítí půl dne slunce. Předem díky za radu.
Měsíční jahody se dají pěstovat v truhlíku. Na balkoně budou výborný. Když dáte do velkého truhlíku třeba 1o kusů jahod měsíčních, za rok se vám rozrostou a budou se plazit dolů. Musí se každých 14 dní přihnojit, aby jahoda měla dost živin. Výhoda je, že před zimou, než přijdou mrazy, když jahodám zaschnou listy, se zalijí a uloží se do chladna do sklepa. Jahody přežijí přes zimu, na další rok, opět ožijí. Je to moje vlastní zkušenost. Na jaře, jsem jahody z truhlíku zasadila do země a byla jsem zvědavá, co udělají. Měsíční jahody se rozrostly na 2x2 metry a jahůdek bylo na chalupě až do zámrazu. Letos budeme na chalupě, malé jahůdky pěstovat v truhlíku zase, jen tak pro radost.
doplněno 06.04.12 20:36:Měsíční jahody, nyní venku.
Lesní jahody se v truhlíku, nepodaří namnožit a pěstovat. Pěstují se měsíční jahody, plody jsou velikostí stejné, některé i větší.
Zahradníci většinou na prodej vypěstují do kelímku, jeden druh, který se prodává nyní. Tyto jahody, když se dají do země, nebo do truhlíku, budou letos mít jahody.
Druhy měsíčních jahod
Rujana,
Delicious
Baron Solemacher
Jahody jsem loni zasadila na jaře (do proutěného košíku s folií na dno aby zem nevypadávala) 10 sazenic na terásku.Vybrala jsem si 2 odrůdy,prodejce mi je doporučil jako velké a chutné a měl pravdu,ůroda byla skvělá Ke konci léta jsem již dokupovala další koš,bylo hodně odnožů a bylo mi líto je vyhodit.Podle mě je jedno jaké jahody zasadíte,záleží na Vás,ale určitě se nebojte,na balkoně se jim bude dařit a plodit budou v létě
)
Lucy, měsíční jahody se mi dařily lépe v samozavlažovacím truhlíku než volně v půdě. Na podzim jsem je z truhlíku vytáhla, trsy rozdělila na dvě části a zasadila do volné půdy přes zimu. Letos na jaře šly zase do truhlíků a už začaly kvést. Takže si myslím, že na balkon jsou úplně ideální.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.