Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kdy vysadit skalku

Od: sunlove* odpovědí: 8 změna:

Prosím, poradíte mi někdo, kdy můžů vysadit skalku? Je ještě brzy, můžou skalničky pomrznout? Chtěla jsem to udělat

teď o velikonocích, ale prý má být škaredě. Může se skalka něčím zakrýt?

Předem všem děkuji za odpověď*slunce*

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Záleží kde bydlíte, třeba tady u nás na Vysočině o víkendu sněžilo. Skalku můžete klidně založit, většina skalniček je mrazuvzdorná, a dobré je postupně něco přisazovat, ubírat, předělávat postupem času. Alespoň to je naše zkušenost. Hlavně vyberte hezké kameny. Přidám foto na inspiraci.

Kdy vysadit skalku

Atrama, máte opravdu nádhernou skalku.

limetka*
hodnocení

2x

Veškeré skalničky, které se pěstují u nás, můžete bez obav vysadit, pouze pokud byste tam dávala třeba Lewisii, tak ji přikryjte sklem - nemá ráda vlhko v kombinaci s chladem - nebo s ní ještě raději počkejte. Ostatní vysaďte a nemusíte už ničím přikrývat. Ono to s tou zimou beztak už nebude tak "divoké".

myse*

no, oto taky trochu záleží na tom, kde ty skalničky koupíte. Jestliže jsou zvyklé na skleník (a to asi jsou všechny v tuto dobu) já bych chvíli ještě počkala...prý po Velikonocích má být konečně větší teplo... tak uvidíme.

Kdy vysadit skalku #2

hodnocení

2x

Záleží, odkud jste. Já běžně vysazuji rostliny ven už v únoru (mrazuvzdorné) a před 14 dny jsem vysadila jiřiny.

doplněno 04.04.12 00:20:

Teď je spíš problém velké sucho. Od začátku listopadu nespadla v podstatě ani kapka.

polinek*

vypadají na vápencové...jsou bílé..Jsem také taková ..kde je kámen tak je můj..pokud není za plotem..

polinek*
hodnocení

0x

atraman,,,,a kde jste sehnal ty kameny? díky

Ty kameny je největší fuška, ale manžel je fanatik do kamenů, tak hledáme kde se dá. Tyto jsou z polí tady na Vysočině, a něco od známého, když bagroval základy, něco z lesa, když jdem na houby. Vždy je vydrhne ocelovým kartáčem a dělají parádu. Zrovna dnes jsme jeli kolem silnice z nákupu a tam jeden vykukoval na mezi, tak manžel zastavil a už je doma...je důležité ho i pěkně položit, někdy to dá obracení, než to je ono.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]