Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Orchideje vytváří odnože

Od: lm®

Zdravím kolegy a kolegyně

Po vysazení orchidejí do substrátu managreen a samozavlažovacích květníků se rostliny nebývale "rozjely" ve svém růstu a na květním stvolu vytvořily odnože ,které také kvetou a vytváří kořeny.Jsem z toho nadšená ale nevím,jak s nimi dál.Mám nové rostliny nějak oddělit? Bohužel nemám čím vyfotit a ani to neumím dát na pc.Až se tu zastaví st.syn,poprosím jej a dodatečně sem fotky vložím.Zatím děkuju za rady,které mne doufám nějaké dáte :).Ahoj Lenka

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Opatrně odříznout a zasadit do substrátu pro orchideje. Za předpokladu, že kořeny jsou už tak dlouhé, že alespoň dva se dají zasadit a rostlina se nevyvráti. Případne podepřít tyčinkou.

viky*
hodnocení

0x

Našla jsem na netu, jak přesazovat různé druhy orchideje. Vypadá to, že oddělování nových výrostků je možné, až se kořínky uchytí.

Domácí množení orchidejí

• Až na výjimky se jmenované druhy množí dělením trsů, tzv. pahlíz.

• Opatrným oddělením listových růžic a jejich zakořeněním se množíPaphiopedillum.

• UVandy je možné zakořenit vzdušné kořeny a poté stonek rozřezat na části.

• U rodu Cattleya na začátku vegetace nařízněte plazivý stonek v polovině za některým listem, když rostlina vytvoří nový vrchol, oddělte rostliny od sebe.

ireceptar.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]