Nejste přihlášen/a.
Známá dnes chtěla vyhodit dve orchideje, chci je zkusit zachránit:
1. jedna má dva velké listy a roste malý lísteček, měla spoustu suchých kořenů, ale asi čtyři pěkné zelené - suché jsem odstranila a přesadila ji do nového substrátu, myslím, že se jedná o tu klasickou, hodně prodávanou v obchodech...
2. druhá měla strašně moc tenoučkých kořínků, ale také všechny suché, ale jakoby ten střed (když se člověk podíval z vrchu), ten je zelený, roste z ní jeden stonek se třemi tenkými dlouhými lístky, ale je takový jakoby ,,požvýkaný", dle známé měla tato orchidejka dříve spoustu malých květů...kořínky jsem některé ostříhala, ale také tam i ty suché nechala...zasadila jsem ji rovněž do nového substrátu...
A teď prosím o radu, mám je obě namočit i s květináči do vody, jak se tady všude píše a na jak dlouho? A kam bych je měla umístit? Děkuji všem za odpovědi, jsem v pěstování orchidejí naprostý nováček, ale chtěla bych je zachránit a mít i pěknou ozdobu na okně )
Dobrý den, tak orchidejce č. 2 už vyrašily 3 malinké výhonky, snad se jí bude dařit, orchidej č. 1 bez jakékoli změny...bohužel nemám možnost umístit je u východního okna, tak jsou na parapetu severního - napadá Vás nějaké jiné umístění? Díky...
namoč je do kbelíku s vodou do které dáš hnojivo na orchideje /dávku dej podle návodu na krabici/
a nech je tam dokud půjdou bublinky nahoru...říká se tomu nechat je vybublat a nejlépe ti porostou n východním okně
ať se jim daří - držím palce - dobře že jsi je přesadila
Záchrana orchideje. Při záchraně orchideje, nejde jen o začátek, ale také, co vše orchidej potřebuje, pro růst. Našla jsem vysvětlení, nejen o pěstování, ale také druhy všech orchideji, co a jak.
Pěstování orchideje doma na okně i venku.
Jak na orchidej
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.