Nejste přihlášen/a.
Tak to je docela problém... Maliny i kopřivy jsou stejně agresivní... Tady se na ostranění jednoho agresora opravdu nic nedá doporučit, nemá-li dojít k chemickému znehodnocení plodů. Myslím ale, že maliník je dost silný na to, aby si poradil s pálícím vetřelcem. Spíš tu jde asi o to, že se za plody nechce pak choulostivému pěstiteli... ale je to prý léčivé...
Agrese by se dala zastavit asi jen individuálním potěrem listů kopřivy některým z herbicidních prostředků - zdá se to hloupé, ale pokud víme, že tudy vede cesta k likvidaci rostliny jak se říká od kořene, je to velice účinné řešení. Na potěr je samozřejmě dostatečný roztok jako na postřik... Já toto neřeším, jdu do malin v gatích...
Jak vidno, El B. nemá s kopřivou moc zkušenností. Ta hravě nad člověkem vítězí. Bez chemie se neobejdeme, i když nejsem těchto postupů příznivkyní. Několik let jsem naivně bojovala v potu tváře motykou, dolovala kořeny rozměrů anakondy - leč marně.
Loni jsem použila"dryák"- nastříkala na listy a hle, během několika dnů padl hustý porost (velikosti 120m2 )a uschl. Letos vyrazilo jen několik málo rostlin. Dapadnou stejně! Radostně si osazuji plochu daleko příjemnějším rostlinstvem .
Přeji Vám úspěšné vyhubení.
Omlouvám se za opoždění. Ten dryák se jmenuje LONTREL 300.
Pozor na okolní jiné rostliny, nutno přikrýt. Pro upřesnění, loni jsem likvidovala
souvislý kopřivový porost, nikoli kopřivy v něčem. Letos už okolí postřiku přikrývám,
odhaluji po chvilce.
Amáta
Zdravím"amáto"
Vy znáte"dryák, který by zničil kopřivy a nechal na pokoji maliny?
Neposuzujte prosím moje zkušenosti s kopřivami...
A dejte vědět jak se jmenuje ten"dryák".
Hezký den.
Zdravím,
je to to samé (Roundup). Je s tím hrozná práce. Proto jsem se ptal na něco, s čím by nebyla. Dají se totiž použít - brzy z jara některé selektivní herbicidy v práškové formě . Ale jak říkám - nejčistší je pletí, pletí a zase pletí. A je to přínosnější, než posilovna.
Skvělý den.
Taky Vás zdravím, no jestli jsem se dotkla, tak opravd nechtíc, ale fakt jsem s tou motykou byla během dvou let, více než pilná. A výsledek byl žalostný, tedy pro mne. Kopřivy vesele a neúnavně bujely dál.
Jasně, že jsem nemyslela, že postřik se malinám vyhne. Ale moc si nedovedu
představit, jak se vykopávají z hustého maliní. Jak vidno, chtějí se jich zbavit i jiní
a třeba stejně jako já. Popsala jsem zkušennost. A znovu tvrdím, není nad
LONTREL 300.
Zdravím a jen slunné víkendy přeji Amáta
Zdravím,
ještě jednu věc jsme tady nezmínili, a tou je mulčování. Nastýlejte ostružiny trávou z koše sekačky. Ostružinám pomáhejte ven z nastýlky, kopřivám nikoli. Třeba to pomůže.
Skvělý den.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.