Nejste přihlášen/a.
Jak mám nasměrovat fazoli aby se zakroutila kolem tiče?
Fazole jde podle tyče sama, jak už rádci radí. Moje zkušenost je taková: Sázím fazole podle stěny stodoly, kde je asi 20 cm od země mřížka, na stěně, jak dříve lezlo víno. Jak fazolka vyroste tak 15 cm, dám k ní provázek a druhý konec provázku uvážu k mřížce. Fazole nasázím podle celé stěny, kde není mřížka, nevadí, provázek šikmo fazolku dovede k mřížce. Brzo na celé stěně je džungle z fazole. Mříž je 2 x 4 m. Na podzim je bohatá úroda.
můj sadí každý rok 400kusů fazolí velkých ,máme z toho krásnou zástěnu i je to pěkně barevné. Dává 2 vysoké vinkly a dole dá provázek a nahoru také.Od jedné tyčky k druhé. Sadí to z každé strany uprostřed je provázek,aby to bylo husté. Na spodní provázek naváže chemlon a ž nahoru a tak po celém prostoru .Jak trošku povyrostou ,tak jim pomůže ať se neválí zbytečně po zemi k provázku.Žerou to slimáci hned ,tak je třeba to hlídat.
Já napíchám na zahradu oblouky z bývalého foliaku. K tomu zasadím fazole a dám na ně odříznuté plastové lahve / kvůli slimákům, dost je ožerou a někdy zlikvidují úplně/. Fazole rostou a pnou se kolem oblouků. Mám 6 oblouků, na každou stranu dám 2 fazolky. Předloni jsem sklidila asi 7 kg. Dávám barevné velké fazole, odrůdu nevím.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.