Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, prosím o radu...dnes jsem zjistila, že z našich 50 thují ( vysoké cca 80 cm, vysazené na podzim ), je jich asi přes polovinu okousána buď krtkem, nebo nějakým jiným hrabošem, skoro u každé vede pořádná díra ke kořenům a thuje začínají zasychat, také některé z jedné strany jakoby ,,reznou", ale nejsou úplně suché...dneska jsem je zalila a udusala hlínu okolo. Můžete mi poradit, co s nimi? Nerada bych o ně přišla...co je nejlepší na hlodavce, už jsem vyzkoušela kde co...děkuji Petra.
To co s nimi lze udělat,to jste udělala.A do vyhledavače tady na poradně napište krtek a uvidíte,kolik návodů na to,jak se té ,,potvory,,zbavit,se tady sešlo...Hodně...![]()
Na krtky u thújí vyzkoušejte rámus. Kovové tyčky, silnější dráty, zastrkat část do země, nechat koukat ven a nasadit na ně, pet lahve. Dráty, nebo železné tyče dávejte do země od domu, dál do zahrady, aby krtek mohl někudy utéct. Jak je vítr, tak lahve dělají hrozný randál a ten se přes kov, přenáší do země. Rozmístila bych dráty kolem thújí. Jen můj názor
To jsme dělali my, když na naší zahradu zavítal od sousedů krtek. ![]()
Určitě by chtělo thúje, nyní hodně zalévat, když jsou poddolované. Díry se tak vyplní zeminou. Jestli jsou keře něčím okousané, chce to koupit Štěpařský vosk a rány zamazat. Denně procházet kolem keřů, prohlížet, zda někde není nějaká díra. Hned strčit hadici do díry a zaplavit díru vodou. Reznutí keřů, může způsobit také nedostatek vody. Thúje potřebují na dobré zakořenění, dost vody.
Náš krtek ... nic neokusoval, jen dělal všude díry a kopečky hlíny. U jedny thúje, byly třeba tři díry u kořenů. Podařilo se nám ho vystěhovat, ale nesmím to zakřiknout, aby se nevrátil. Thuje už jsou veliké.
Tak jsme se rozhodli vyzkoušet to karbidové vápno a thuje hodně zalévat...děkuji všem za rady, určitě sem napíši, jak jsme s vápnem pochodili...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.