Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, prosím o radu...dnes jsem zjistila, že z našich 50 thují ( vysoké cca 80 cm, vysazené na podzim ), je jich asi přes polovinu okousána buď krtkem, nebo nějakým jiným hrabošem, skoro u každé vede pořádná díra ke kořenům a thuje začínají zasychat, také některé z jedné strany jakoby ,,reznou", ale nejsou úplně suché...dneska jsem je zalila a udusala hlínu okolo. Můžete mi poradit, co s nimi? Nerada bych o ně přišla...co je nejlepší na hlodavce, už jsem vyzkoušela kde co...děkuji Petra.
To co s nimi lze udělat,to jste udělala.A do vyhledavače tady na poradně napište krtek a uvidíte,kolik návodů na to,jak se té ,,potvory,,zbavit,se tady sešlo...Hodně...
Na krtky u thújí vyzkoušejte rámus. Kovové tyčky, silnější dráty, zastrkat část do země, nechat koukat ven a nasadit na ně, pet lahve. Dráty, nebo železné tyče dávejte do země od domu, dál do zahrady, aby krtek mohl někudy utéct. Jak je vítr, tak lahve dělají hrozný randál a ten se přes kov, přenáší do země. Rozmístila bych dráty kolem thújí. Jen můj názor
To jsme dělali my, když na naší zahradu zavítal od sousedů krtek.
Určitě by chtělo thúje, nyní hodně zalévat, když jsou poddolované. Díry se tak vyplní zeminou. Jestli jsou keře něčím okousané, chce to koupit Štěpařský vosk a rány zamazat. Denně procházet kolem keřů, prohlížet, zda někde není nějaká díra. Hned strčit hadici do díry a zaplavit díru vodou. Reznutí keřů, může způsobit také nedostatek vody. Thúje potřebují na dobré zakořenění, dost vody.
Náš krtek ... nic neokusoval, jen dělal všude díry a kopečky hlíny. U jedny thúje, byly třeba tři díry u kořenů. Podařilo se nám ho vystěhovat, ale nesmím to zakřiknout, aby se nevrátil. Thuje už jsou veliké.
Tak jsme se rozhodli vyzkoušet to karbidové vápno a thuje hodně zalévat...děkuji všem za rady, určitě sem napíši, jak jsme s vápnem pochodili...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.