Nejste přihlášen/a.
loni jsem si koupila rododendron a nachala jsem ho v kvetinaci tak jak byl koupeny, na zimu jsem ho dala do chladna mistnosti a ted na jare ho dat do zeme jakou potrebuje zeminu a kam ho umistit mam cely den na zahrade slunicko dekuji za odpoved
Jestli ještě nezašel,tak ho rychle zasaď.Vykopej hlubokou jámu,do ní písek s rašelinou a okolo 2 m2 borové kůry.Každý den ráno a večer zalít.Spíše si myslím,že si budeš muset koupit nový,rododendrony jsou stálezelené rostliny,přezimující venku,maximálně pod krytem z chvojí.Zalévá se občas i celou zimu a pokud se nechá na suchu,většinou uschne a schodí listy.
JABRAKA
Rododendron vyžaduje kyselou půdu a polostín. Vyhovuje substrát pro rododendrony,azalky,borůvky nebo neodkyselená rašelina.
Pudu rozhodne nepodcenit,pouze urcenou pro rhododendrony.Jamu hlubsi, aby neprisly koreny s vapenatou pudou do styku,uvedomit si ze musi mit zasobu zivin na spoustu let ,na dno drenaz,zetlely hnuj,pak substrat.Zalivka taktez destovou vodou,proste vapno ne.POkud by jste chtela Rhododendrony,ktere jsou k vapnu tolerantni,musely by byt roubovane na podnozi INKARHO.Jinak to chce opravdu polostin,nebo nasadit stromy,rychle rostouci,aby ´mel a zatim nejake stineni.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.