Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
Chtěl bych se zeptat jak mám pěstovat slunečnici aby byla co nejvyšší?
Od zasazení uběhly 2 týdny a už je vysoká cca 11 centimetrů...
Každý den dávám na sluníčko a každý den ji trochu poráším vodou a zaliji... Mám správný postup?
Předem Děkuji...
to zaleží kde je slunečnice zasazena.Ve volně pudě meně mlžit 1/14dnu přihnojit kombinovaním hnojivem.V květinači se hnojí 1/7 dni .Slunečnice potřebuje pouze slunicko
Zdravím, vidím,že se v pěstování slumčmic vyznáteChci ale poadit s ohledem na několik věcí.Zaprvé jsme v nmv. 560m s drnějším počasím-ikdyž půda pěkná, zásaditá,osluněná.Zadruhé ale nevím,jaké použít semeno.Lze i to co se prodává ve Zverimexu?
Ale hlavně rád bych vypěstoval vysokou, velkokvětou slunečnici (tedy více slunečnic),protoež bych chtěl přilepši včeličkám.Mám u nás vůbec nějakou šanci?
Díky za odpověď
Budete ji pestovat stale v kvetinaci?Neni to brzy zasevat ji ted?Ja je seju primo na zahon az kdyz je pekne teplo,tak v dubnu.Zalezi take jaky mate druh,jsou ruzne vysky.Slunecnice ma rada cernozem,dobre zasobenou vapnikem ,fosforem a draslikem.Zalezi i na Ph pudy-6-7.Nemela by klesnout pod 6.Kysela pudni reakce snizuje dostupnost fosforu.Naopak vysoke Ph muze zpusobit vetsi prijem sodiku a negativne pusobit na pudni mikrofloru.Predpokladam,ze to nechcete takto zkoumat,dopodrobna.Jak vysokou ji chcete,nebo proc vlastne?
Slunečnici pěstuji v květináčku a teké ji tam budu muset pěstovat... mám ji do jedné soutěže.. a potřebuji aby byla co nejvyšší... děkuji...
Take bych se chtela zeptat- mam malou slunecnici v kvetinaci, jak se o ni starat? Do pokoje mi jde malo svetla a ven ji nemam kam dat, ma vubec nejakou sanci?
nemá,,,musí jít ven do prostoru ,aby rostla. Jak by vám mohla narůst v květináči do výšky cca 2metrů?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.