Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
včera jsem si koupila semínka mrkve, jarní cibulky a několika bylinek (petržel, bazalka atd.).
Mám už vysít na zahradu? Pokud ano, je potřeba záhony přikrýt nebo nechat tak?
Díky.
Mrkev, petržel a cibule už může ven, nebojte, nezmrzne, záhony nepřikrývejte.Můžete už vysít i hrášek, tedy pokud bydlíte v teplejších oblastech republiky. Jinak až v dubnu.. Bazalku si vysejte doma a vysadíte ji ven až po 15. květnu, ta je teplomilná a pokud by vyklíčila, určitě by zmrzla.
Včera dcera veškerou zeleninu vysela a vysadila rajčata a přísady kedluben do skleníku. A pro ty co jsem se tu kasala jaký a kolik že mám libečku musím napsat, že letošní holomrazy nejspíš žádný nepřežil, ještě vyčkám zda neobrazí ale zatím to tak nevypadá. V Albertu zrovna mají bylinky v květináčku za 20kč tak raděj libeček koupím nový. Letošní kruté mrazy nepřežilo také mnoho mých skalniček.
Na výsev používam výsevné pásiky. Veľmi sa mi osvedčujú. Podľa lunárneho kalendára bola vhodná doba na výsev koreňovej zeleniny a cibule práve počas uplynulých dní. Bolo pekné jarné počasie a semienka mám už v zemi. Hriadky na výsev si pripravujem na jeseň. Aby som ušetril zimnú vlahu, na jar hriadku len hrabličkami prekyprím do hĺbky cca 2 cm. Pomocou výsevnej laty si pripravím lôžko na výsevný pásik, ktorý prihrniem jemne spracovanou zeminou a mierne pritlačím. Na jeden záhon vysievam viaceré plodiny - využívam alelopatické vzťahy jednotlivých plodín. Riadky mrkve, petržlenu a cibule (dlhšie klíčia) vyznačujem obaľovaným osivom reďkovky, ktorá skôr vyklíči a vyznačí riadky pre skoršie ošetrenie.
Prajem krásne chvíľky vo Vašej záhradke a potešenie s krásnych, vlastnoručne vypestovaných plodín. Veľa zdaru, priatelia zahradkári.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.