Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Už vyséváte?

Od: dery* odpovědí: 8 změna:

Zdravím,

včera jsem si koupila semínka mrkve, jarní cibulky a několika bylinek (petržel, bazalka atd.).

Mám už vysít na zahradu? Pokud ano, je potřeba záhony přikrýt nebo nechat tak?

Díky.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

limetka*
hodnocení

1x

Mrkev, petržel a cibule už může ven, nebojte, nezmrzne, záhony nepřikrývejte.Můžete už vysít i hrášek, tedy pokud bydlíte v teplejších oblastech republiky. Jinak až v dubnu.. Bazalku si vysejte doma a vysadíte ji ven až po 15. květnu, ta je teplomilná a pokud by vyklíčila, určitě by zmrzla.

martiii*
hodnocení

0x

Dobrý den,

na jarní cibulky, mrkev a bazalku je ještě brzy, to až tak v půlce dubna, petržel již můžete. Záhony trochu zalijte, přikrývat nemusíte :o))

hodnocení

0x

Mrkev a petržel dejte do země. Cibuli tak za 14 dnů. Bazalku předpěstujte doma, ven po zmrzlých. Přikrývat kvůli teplotě nemusíte, ale třeba mrkev se přikrývá netkanou textilií proti pochmurnatce mrkvové, která způsobuje červovitost.

dominicek
hodnocení

0x

Ano... my jsme už vyseli... nemusíte se ničeho bát... Ničím nemusíte přikrývat,,, pokud bude trochu chladněji ( pod 6 stupňů )

radši rostlinky něčím přikryjte...

lidus*
hodnocení

0x

Včera dcera veškerou zeleninu vysela a vysadila rajčata a přísady kedluben do skleníku. A pro ty co jsem se tu kasala jaký a kolik že mám libečku musím napsat, že letošní holomrazy nejspíš žádný nepřežil, ještě vyčkám zda neobrazí ale zatím to tak nevypadá. V Albertu zrovna mají bylinky v květináčku za 20kč tak raděj libeček koupím nový. Letošní kruté mrazy nepřežilo také mnoho mých skalniček.

mirek08*
hodnocení

0x

Na výsev používam výsevné pásiky. Veľmi sa mi osvedčujú. Podľa lunárneho kalendára bola vhodná doba na výsev koreňovej zeleniny a cibule práve počas uplynulých dní. Bolo pekné jarné počasie a semienka mám už v zemi. Hriadky na výsev si pripravujem na jeseň. Aby som ušetril zimnú vlahu, na jar hriadku len hrabličkami prekyprím do hĺbky cca 2 cm. Pomocou výsevnej laty si pripravím lôžko na výsevný pásik, ktorý prihrniem jemne spracovanou zeminou a mierne pritlačím. Na jeden záhon vysievam viaceré plodiny - využívam alelopatické vzťahy jednotlivých plodín. Riadky mrkve, petržlenu a cibule (dlhšie klíčia) vyznačujem obaľovaným osivom reďkovky, ktorá skôr vyklíči a vyznačí riadky pre skoršie ošetrenie.

Prajem krásne chvíľky vo Vašej záhradke a potešenie s krásnych, vlastnoručne vypestovaných plodín. Veľa zdaru, priatelia zahradkári.

buss
hodnocení

0x

Já až po 1. květnu, ale bylo by také vhodné říci, bydlím ... na Jižní Moravě či...to je sakra rozdíl.

mirek08*
hodnocení

0x

Samozrejme, je možné ich vysiať. Zbytočné je čakať. Podľa LK je najbližší vhodný termín 4. a 5.4.2012.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]