Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.
Na zahradě mám tři roky nepravý jasmín, kvete velice málo, zpravidla na jedné straně, ale hlavně mě trápí to, že po odkvětu začnou osychat kraje lístí. Vypadá velmi nevzhledně. Dá se poradit co to způsobuje?
Děkuji ze odpověď. M.K.
Po odkvětu ho ostříhejte - odstraněním odkvetlých starších větví podpoříte růst mladých prutů, na nichž budou květy v příštím roce.
Na ostříhaných větvích květy příštím rokem nebudou, až tím dalším. Spíš bych vyřezávala nové nebo uschlé výhony. Možná také nemá správnou světovou stranu, já mám asi 50-letý pustoryl u zídky směrem na jihovýchod, ale spíš tam převládá polostín. Nevypadá nic moc, tvaruji ho nahoře do plošiny, ale kvůli té vůni květů je vzat na milost.
Fran - to je naprostá blbost - kvete na dřevě z předešlého roku. No a když vyřežete nové výhony, tak nevím, na čem by tedy kvetl - na starém dřevě také trochu, ale jen velmi málo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.