Nejste přihlášen/a.
Fazole
Mám fazoli a mám ji doma neublíží ji ta až bude i přez noc teplo tak ji dám ven ale mám ji týden a už je docela velká máte jí na fotce
hole no nic až bude větší tak mám ji přesazovat nečone conejvíce infornací
Rajčata
jak dlouho rostou rajčata? jak je zasadit zase prosí o hodně informací
doplněno 22.03.12 09:33:rajčata dole
doplněno 22.03.12 09:37:fazole je narajčata dole
hoře a
Tak koblížku, nejprve fazole - pokud bude venku víc než 10 °C, můžete ji "venčit" - tedy nejprve ji ven dávejte jen třeba na pár minut a v dalších dnech dobu prodlužujte - to aby vám ji nespálilo sluníčko.
Rajčata vysejte těsně pod povrch substrátu do mělké výsevní misky nebo květináčku a udržujte povrch stále vlhký- až budou mít čtyři lístky, přesadíte je do kelímků. Pěstovat zatím za oknem, ven se dávají až po 15. květnu a mezitím se také otužují kratšími pobyty venku, když je teplo. Ptejte se klidně dál, co vás zajímá.
Fazole, je moc velká, venku bude ještě zima a doma v teple se bude vytahovat. Co bych dělala já? První bych fazolku vzala a dala jí do kelímku od velkého jogurtu, aby měla dostatek zeminy. Zasypat až nahoru, pod fazolku zemí. Jestli máte doma někde místnost, kde je chladno, (ložnice apod.) dát fazolku do chladna, na světlo, ale ne na sluníčko, kde jí za oknem bude vytahovat. Dát fazolce do kelímku klacík, ať se má o co opřít.
Rajčata: na pěstování ze semínek je už hodně pozdě, ale vše se dá dohnat. Nevím, kolik sazeniček chcete vypěstovat? Chtělo by to mističku, (třeba od salátu,) dát dobrou zem, nahoru dát semínka, pinzetou kousek od sebe. Nahoru, trochu pocukrovat zemí a něčím plochým přitlačit. ( třeba krabičkou od léků) Nahoru dát nějaké sklo a za okno. Sklo bude nahrazovat skleník a semínka se rychleji probudí k životu. Každý den se musí semínka vlhčit, ne zalévat, jen vlhčit rozprašovačem. Vyrostlá semínka se musí, opatrně přepikýrovat. To je: První si musíme nachystat pro každou sazeničku kelímek od kapučína, jogurtu, apod. s hlínou. Vezme se něco plochého, (jako je šroubovák) podebere se rostlinka, opatrně se prsty uštípne kousíček kořínku, udělá se dírka do hlíny a sazenička se zasadí až po lístečky do hlíny. Pak už se sazeničky zalévají.
Tak jsem kdysi učila pěstovat svoje děti na chalupě rostlinky.
doplněno 22.03.12 11:56:Fazolky hodně rychle klíčí, stačí další fazolky nechat až po zmrzlých v květnu. To se fazolky dají do misky z vodou, nechají se 3 dny v místnosti a pak se nasadí přímo ke stěně, nebo plotu, kde porostou.
S rajčaty nedělám žádnou vědu. Vezmu kelímek od jogurtu a dole udělám díru pro odtok vody. Do kelímku nasypu do poloviny substrát na pelargonie (nebo jiný, který máte) a lehce umáčknu. Nahoru nasypu substrát na výsevy 2-3cm a opět lehce umášknu. Do kelímku seju 3 semena (položím na povrch a zamáčknu prstem do půl cm), po vzejití nechávám pouze jednu, nejsilnější rostlinu. Žádné přesazování, z kelímku pak rovnou na záhon. Jestli je pozdě nebo ne, budu sít o víkend.
Jestli uchováte fazoli do výsadby ven, tak klobouk dolů.Fazole sejte rovnou na místo koncem dubna, začátkem května. Než vylezou, tak je po zmrzlých.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.