Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pepřovník nebo saturejka?

Od: eirene* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den. V květinářství jsem si objednala rostlinu pepřovníku, který bych mohla pěstovat doma (něco jsem si o tom přečetla, takže vím, že je to možné). Ptali se mě, zda chci pokojovou rostlinu nebo bylinu (nechápu, ale řekla jsem jim, že chci sklízet pepř, tak mi doporučili bylinu). Dnes jsem si ji byla vyzvednout, ale mám obavu, že to s pepřovníkem nemá absolutně nic společného. Název byliny je Satureja Montana a když jsem to hledala na netu, našla jsem, že to je saturejka a ne pepřovník.

Je to pravda nebo se pletu? Chci ji jít vrátit, ale nechci vypadat za blbce.

Pepřovník nebo saturejka?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

poiu*
hodnocení

0x

Dobrý den, z této rostliny opravdu žádný pepř mít nebudete, jedná se opravdu o saturejku, které se ovšem lidově říká např. také pepřovník, ale skutečný pepřovník to není - jedná se o popínavou tropickou rostlinu až 15 metrů vysokou.

Saturejka se může používat místo pepře.

limetka*
hodnocení

0x

Jasně - saturejka, ale nevracejte ji - je to skvělá bylinka k masu nebo do smetanových omáček, můžete ji mít celoročně venku na záhoně i když letos trochu namrzla, ale už obráží. Víte, ona některá zahradnictví vymýšlejí neuvěřitelné názvy, aby nalákala více zákazníků. Někdy se nad těmi katalogy hodně zasměju.

hodnocení

0x

Najdete si Piper Niger a uvidite jak peprovnik cerny vypada.Je to liana,ale da se pestovat u opory v pokoji,sklizi se jeste zelene bobulky.

doplněno 21.03.12 21:11:

Omlouvam se za preklep-Piper Nigrum

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]