Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. V květinářství jsem si objednala rostlinu pepřovníku, který bych mohla pěstovat doma (něco jsem si o tom přečetla, takže vím, že je to možné). Ptali se mě, zda chci pokojovou rostlinu nebo bylinu (nechápu, ale řekla jsem jim, že chci sklízet pepř, tak mi doporučili bylinu). Dnes jsem si ji byla vyzvednout, ale mám obavu, že to s pepřovníkem nemá absolutně nic společného. Název byliny je Satureja Montana a když jsem to hledala na netu, našla jsem, že to je saturejka a ne pepřovník.
Je to pravda nebo se pletu? Chci ji jít vrátit, ale nechci vypadat za blbce.
Jasně - saturejka, ale nevracejte ji - je to skvělá bylinka k masu nebo do smetanových omáček, můžete ji mít celoročně venku na záhoně i když letos trochu namrzla, ale už obráží. Víte, ona některá zahradnictví vymýšlejí neuvěřitelné názvy, aby nalákala více zákazníků. Někdy se nad těmi katalogy hodně zasměju.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.