Nejste přihlášen/a.
Dobry dne,
za meho mladi jsme hodne macesky pestovali, ale jiz si to moc nepamatuji
Ted jsem jich par dostala a chtela jsem se zeptat - jsou to macesky vysete loni v lete tkaze ted krasne kvetou. Do kdy kvetou? Bylo mi receno, ze je mam v kvetnu vyhodit a zasadit tam enco jineho, ale nejak mi to prijde lito, tak jsem se chtela zeptat kdyz je tam necham budou jeste pak kvest nebo jiz ne.
Dekuji a preji krasny den.
Tofi
Macešky kvetou na jaře od května do července a pak zase na podzim až do listopadu. Nechala bych je na záhonku.
doplněno 20.03.12 12:55:Zahradníci většinou radí, po odkvětu vyhodit a dát jiné květiny. Prodají více.
Jak píše limetka, i já mám kousek půdy co jsem na ni na husto vysela sáček macešek asi před 5 lety, téměř se o to nestarám a kvete ta plocha každý rok 2x, když vidím rostlinu špatnou-starou tak jde ven. Květy jsou drobnější, pokud koupíte přísadu a po odkvětu ji vyhodíte, tak její květ je mnohem větší.
Já koupím plato macešek, kde je 30 kusů v květu, vysázím kolem skalky, takové olemování okraje. Vysadím klidně už teď v březnu a nechám do konce května, pokud jsou vzhledné, pak je vyházím a nahradím jinými kvítky, ale teď si nevzpomenu na název. Plato 30 ks macešek stálo vloni 150 Kč /to je 1 ks za 5 Kč/, dnes jsem za ně dala 179 Kč /to je za 1 ks 6 Kč/, ale už je zítra vysadím. Když přejde mrazík, maceškám se nic nestane. Jak teď čtu, zřejmě macešky nevyhodím, ale přestěhuji je nové místo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.