Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vypěstovat mandlovník?

Od: míša* odpovědí: 6 změna:
Na jaře se mi do rukou dostali semena sladkých mandlí, které pěstují příbuzní na Moravě (Břeclav). Chtěla bych si je vypěstovat, ale nevím jak. Mohl by mi někdo poradit, kdy je zasadit, do jaké půdy, jakou teplotu snáší, jak často zalévat ...?:)

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

wzcom
doplnit odpověď
hodnocení

0x
zkus prostudovat todle, jestli ti to pomuze: www.hobbyzahrada.cz/data/clanek.asp?id=456&nadpis=Mandlo%F2%20%96%20kr%E1sa%20i%20u%9Eitek
pepino*
Nevím jestli nejdu s křížkem po funuse, měl jsem stejnej problém, vlastně mám. Sháněl jsem taky návody a naposledy se mi ozvaly z Receptář , tak předám"zkušenost". Semena musí projít tzv. stratifikací (hledal jsem na netu, odpovědi nic moc), mají se prý dát do navlhčeného písku přes zimu do polochladu? a na jaře by měly vyklíčit. Tak nevím, já jsem odpověď dostal taky až v zimě, tak nevím, ještě jsem je dal dle návodu, ale nevím co to udělá. Rád bych se podělil o zkušenost, takže přivítám nějakou jinou zkušenost. Díky a hodně zdaru

al bunda*
doplnit odpověď
hodnocení

0x
Zkuste dát jedno-dvě semena do květináče k Vašemu fíkusu (nebo podobné domácí rostlině), tím nemůžete nic zkazit a není třeba si dělat starosti kdy a jak zalévat. Pokud Vám vyroste, pak mandloň přesaďte, kam potřebujete. Pěstuje se jako meruňka, jen je ještě o něco náročnější na stanoviště - potřebuje více tepla. Hodně zdaru.

miljan*
doplnit odpověď
hodnocení

0x
Nejednodušší se mi jeví zeptat se příbuzných, kteří je pěstují.
tilka

Jak jsem procházela nabídky zahradnictví, někteté měly v nabídce stromky mandlí.

Asi bych ořechy snědla a na zahradu si nasázela už stromky, budou spíš plodit. Z těch semen to odhaduju /laicky/ nejmíň na deset let.

al bunda*

Musím konstatovat, že tahle rada je ze všech uvedených asi ta nejrozumnější a vůbec nejlepší.*frajer*

Pořídit a zasadit hotový stromek a na způsob pěstování se zeptat tam, kde stromek koupím. Hodně zdaru.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]