Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč mi Papyrus vyžene výhonek a ihned uschne

Od: abra* odpovědí: 6 změna:

Mám studniční vodu,i rosím,ale nyní si vodu dovážím z řádu a pořád stejné,je zatím v belíku dole bez dírky,zalévám,tak,aby byla v bahně,půda,zahradnický substrát,pomooooc,nechci,aby mi umřela...

Proč mi Papyrus vyžene výhonek a ihned uschne

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidka*
hodnocení

3x
Měli jsme moc pěkný šáchor v kanceláři. Ale nakonec ho zničily puklice. Nejsem sice odborník, ale připadá mi, že ho máte ve zbytečně velké nádobě. Asi bych to řešila tak, že bych ho z kyblíku vyndala a dala do vody. Snad by se mohl vzpamatovat. Teprve potom bych ho zasadila do květináče s vysokou miskou, aby mohl stát ve vodě. Jinak se dobře množí zelenými růžicemi - ostřihnout růžice asi na 2 cm a opačně dát do vody. Vyženou kořínky a i nové výhonky. Alespoň tak jsme to úspěšně pěstovali. Jinak ještě pár dobrých rad: bydleniprokazdeho.cz/... 12.03.12 16:10: Ještě doplním jednu radu: profizahrada.cz/... prospívá v místnostech s vysokou vzdušnou vlhkostí, např. v koupelnách. Čím vyšší strop, tím lépe: pokud budete šáchor každý týden přihnojovat, může dosáhnout i v nádobách výšky 2 m. Šáchor sice vyžaduje častou zálivku, neměl by však stát trvale ve vodě. Nejlepší je zalévat rostlinu následovně: obal na květináč naplňte asi do jedné třetiny vodou a znovu zalijte teprve tehdy, když je zásoba vody v nádobě spotřebována. - v tom je možná ten váš problém - nejen ve velké nádobě, jak jsem myslela. *placni*doplněno 12.03.12 16:29: Budu držet palce, ať ho zacháníte. Jinak jsem koukala na ceny a nejsou závratné. Ale já si také raději kytičky vypěstuji sama. Nabízejí i semena. *tuc* Navíc jste mne přivedla na nápad, že by to byl bezva dárek pro vnučku. Kočka ji totiž přes zimu okousala a poničila lecjakou hezkou kytičku. Tak by se příští zimu mohla vyřádit na šáchoru. :D Vypěstovali bychom ji celý truhlík. S trávou pro kočku nemám žádnou zkušenost - uvidíme, co kočička dostane pro stromeček. :)
abra*
hodnocení

Moc děkuji,zatim jsem ho dala do vody,aby se vzpamatoval a pak ho zkusim dle pokynů dát do té koupelny,je vysoká skoro 4m,tak to by stačilo,a určitě tedy menčí nádobu s dírkou a hlubokou misku,tak asi,že.:)

ahasver4*
hodnocení

2x

zahradni-radce.cz/...

Zkuste kouknout,třeba objevíte chybu kterou děláte.:)

abra*
hodnocení

Moc děkuji,asi vím co dělám za chybu,kdysi jsem šáchor měla ve vysokém akva a dorostl mi do 2m,nyní to takto dopadlo,snad ho ještě zachráním*uf*

hodnocení

0x

Šáchor 1 m vysoký, dlouhé roky dělal okrasu v našem obýváku. :) Letitý šáchor měl tak veliký květináč, jako to vaše malá kytička. Můžete vyzkoušet vše, co vám radí nahoře. Můj názor. Podle mne se vám nepodaří v tomto květináči zachránit Šáchor. Ustřihla bych jeden, nebo dva výhonky a dala každý zvlášť do skleničky. Nezapomeňte větvičky, které chcete dát do vody, okolo růžice ustřihnout. Tím do vody dáte jen stonek, který má kolem středu 1,5 cm výhonky. Jen můj názor. Podle obrázku se můžete podívat, jaký potřebuje kbelík velká rostlina.

doplněno 12.03.12 16:44:

Vzor z netu: forum.grafika.cz/...

Také jsou tam obrázky

Proč mi Papyrus vyžene výhonek a ihned uschne #2

hodnocení

0x

Studnicni voda muze byt tvrda.zaleva se mekkou ,ale ne zas kyselou vodou.Ma sice stat ve vode,ale ze nemate odtokovou dirku v kvetinace je chyba.Kvetinac ma byt ponoreny ve vode jen asi ctvrtinu,v zime tolik neprelevat.Potrebuje dost vzduchu,musi to asi kvasit,kdyz nema odtok.bahno v prirode je neco jineho.JInak pokud prijdete na chybu a poroste,nezapomente hnojit,ale hnojivo co neobsahuje vapno.Presadte ho,dejte ke svetlu,ne na prime slunce,ktere tedy jeste moc nehrozi.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]